Bielorusko chce nadviazať bližšie vzťahy s USA

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 19:40 • 2 min
Bielorusko chce nadviazať bližšie vzťahy s USA

MINSK - Bielorusko by rado nadviazalo bližšie vzťahy so Spojenými štátmi. Uviedol to dnes bieloruský prezident Alexander Lukašenko počas stretnutia so Scottom Raulandom, americkým chargé d'affaires v Minsku. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Spojené štáty uvalili v roku 2004 sankcie na viacerých vysokopostavených bieloruských predstaviteľov, ktorých obvinili z obmedzovania slobody v krajine. Washington v roku 2008 odvolal z Minska aj svojho veľvyslanca, pričom odvtedy tamojšiu americkú misiu riadia len dočasne poverení diplomati.

 

Autoritatívny líder Lukašenko, ktorý momentálne zastáva funkciu hlavy štátu už po piaty raz, sa v súčasnosti snaží hľadať spôsoby, ako podporiť bieloruskú ekonomiku. Tá totiž oslabila o 4 percentá kvôli hospodárskej kríze v susednom Rusku, ktoré je kľúčovým spojencom Minska.

 

Bielorusko preto požaduje od Medzinárodného menového fondu (MMF) pôžičku vo výške troch miliárd dolárov (asi 2,7 miliardy eur) a rado by tiež pritiahlo americké investície, dodáva AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona