Bieloruskí policajti sa pred MS usilovne učia angličtinu

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 17:35 • 2 min
Bieloruskí policajti sa pred MS usilovne učia angličtinu

MINSK - Bielorusko sa pripravuje na hokejové majstrovstvá sveta 2014. Pre krajinu je šampionát historickou udalosťou. Počas majstrovstiev sveta sa však očakávajú aj viaceré protesty proti porušovaniu ľudských práv. Na akcie domácich i zahraničných aktivistov sa podľa iSport.cz usilovne pripravujú aj policajné zložky, súčasťou toho je aj výučba anglického jazyka.

slovakia

left justify in out

Ako informuje český web, okrem obvyklých fráz sú v slovníkoch pre policajtov aj ospravedlňujúce vety za prípadné zranenia. Objavujú sa tam aj výrazy: "Dúfam, že som vás nezranil", "Prepáčte, nechcel som vám ublížiť", ale i "Neradím vám, aby ste ma provokovali". Tvorcovia slovníka pamätali aj na to, aby strážcovia zákona ovládali bežné výrazy, že fanúšika prepadli, okradli, chce si zavolať. A nechýbajú v ňom ani viaceré hokejové výrazy.

"Naša práca bude pokračovať. Chceme, aby sa fanúšikovia na šampionáte cítili bezpečne a aby sme im vedeli kedykoľvek pomôcť. Snažíme sa, aby do konania šampionátu vedeli policajti základné frázy a aby si osviežili svoje znalosti angličtiny," uviedol podľa iSport.cz hovorca miestnej polície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona