Bieloruskej pohraničnej stráži sa podarilo zadržať 12 členov Islamského štátu priamo na letisku

NETKY.SK • 29 Máj 2017, 10:33 • 2 min
Bieloruskej pohraničnej stráži sa podarilo zadržať 12 členov Islamského štátu priamo na letisku

MINSK - Bieloruská pohraničná stráž vlani odhalila a zadržala 12 členov teroristickej organizácie Islamský štát (IS), ktorí chceli vstúpiť do krajiny cez letisko v metropole Minsk.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra TASS s odvolaním sa na šéfa minskej pohraničnej jednotky Nikolaja Volovodova. Okrem toho v priebehu uplynulého roka bieloruská pohraničná stráž zadržala viac ako 500 narušiteľov hraníc.

 

Približne 5000 cudzincov sa pokúsilo dostať do Bieloruska bez požadovaných dokladov. Pohraničníci zhabali narušiteľom hraníc zhruba 300 kusov zbraní a vyše 7000 kusov munície, bilancoval Volovodov v rozhovore pre bieloruskú televíznu stanicu ONT.

 

Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko 21. apríla vo svojom výročnom prejave o stave národa oznámil, že "len nedávno" bezpečnostné sily zadržali 17 zahraničných militantov, ktorí prechádzali cez Bielorusko.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies