Bieloruská televízia prvýkrát nevysielala novoročný prejav ruského prezidenta

NETKY.SK • 2 Január 2015, 06:54 • 2 min
Bieloruská televízia prvýkrát nevysielala novoročný prejav ruského prezidenta

MINSK - Prvýkrát za 20 rokov nevysielala štátna televízia v Bielorusku novoročný prejav ruského prezidenta. Dôvodom je vlaňajšie rozhodnutie Ruska prejsť natrvalo na zimný čas.

slovakia

left justify in out

Tým odpadol hodinový rozdiel medzi Moskvou a Minskom, ktorý umožňoval odvysielať o 23.00 h najprv prejav hlavy ruského štátu a o hodinu neskôr príhovor bieloruského prezidenta. Bieloruské stanice sa preto vo štvrtok museli rozhodnúť, či budú vysielať príhovor šéfa Kremľa Vladimira Putina, alebo dajú prednosť bieloruskému prezidentovi Alexandrovi Lukašenkovi. Všetky si vybrali druhú možnosť, uviedla agentúra DPA.

      

"Dve desaťročia trvala absurdná situácia, že Bielorusom najprv zablahoželal prezident inej krajiny," napísal v komentári denník Naša Niva. Jeden paradox však zostal - novoročný prejav predniesol Lukašenko v ruštine.
      

Rusko a Bielorusko aj po rozpade Sovietskeho zväzu ekonomicky i politicky úzko spolupracujú. Spolu s Kazachstanom založili Euroázijskú ekonomickú úniu, ktorá má byť ekonomickým protipólom k Európskej únii. Napriek úzkym vzťahom s Ruskom sú Bielorusi hrdí na svoju nezávislosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona