Bieloruska Cimanovská nemôže štartovať pod piatimi kruhmi, zamietol jej to arbitrážny súd

NETKY.SK • 3 August 2021, 17:29 • 2 min
Bieloruska Cimanovská nemôže štartovať pod piatimi kruhmi, zamietol jej to arbitrážny súd

TOKIO - Bieloruská šprintérka Kristina Cimanovská chcela po úsilí o bezpečné opustenie olympijských hier v japonskom Tokiu prostredníctvom Športového arbitrážneho súdu (CAS) získať právo štartovať na Hrách XXXII. olympiády.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia bieloruskej výpravy totiž stiahli 24-ročnú športovkyňu zo súťaží a proti jej vôli ju chceli deportovať domov do Bieloruska. Ako uviedol národný olympijský výbor, Cimanovskú sa rozhodli stiahnuť z OH na základe odporúčaní lekárov týkajúcich sa jej emocionálneho a psychického stavu.

 


CAS v utorok uviedol, že v nedeľu odmietol žiadosť Cimanovskej o možnosť štartovať v pondelňajších súťažiach na 200 m, keďže športovkyňa podľa súdu "nebola schopná podložiť svoj prípad dôkazmi".

Atlétka sa v Tokiu mala predstaviť na 200 m, napokon štartovala v štafete na 4 x 400 m. Podľa zahraničných médií sa však Cimanovská pohádala s reprezentačným trénerom, ktorý ju bez jej vedomia nahlásil do uvedenej štafety, čo sa športovkyni nepáčilo.

 

LOH 2020: Kristina Cimanovská bude môcť opustiť Tokio vďaka Poliakom


Na tokijskom medzinárodnom letisku Haneda sa jej podarilo privolať príslušníkov japonskej polície a vďaka nim napokon nenastúpila na let do Istanbulu.

 

Noc na pondelok strávila v letiskovom hoteli a v pondelok zamierila na poľské veľvyslanectvo, kde jej udelili humanitárne vízum pre vstup do krajiny. Manželovi športovkyne sa už podarilo opustiť Bielorusko. Do Varšavy by Cimanovská mala odletieť v stredu 4. augusta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona