Bielorusi uštedrili Mexiku prvú prehru od MS, hrdinom Nechajčik

NETKY.SK • 19 November 2014, 11:30 • 2 min
Bielorusi uštedrili Mexiku prvú prehru od MS, hrdinom Nechajčik

BORISOV - Bieloruskí futbaloví reprezentanti získali na záver roka cenný skalp. V borisovskej aréne zdolali Mexiko 3:2 a pripravili mu prvú prehru od osemfinále MS, v ktorom zverenci trénera Miguela Herreru nestačili na Holanďanov. Domáci v druhom polčase dvakrát prehrávali, no vždy dokázali bleskovo zakontrovať.

slovakia

left justify in out

V 81. minúte strhli víťazstvo na svoju stranu vďaka gólu striedajúceho Pavla Nechajčika. "Tréner ma poslal na ihrisko s tým, aby som v závere oživili našu ofenzívu. Nečakal som, že už po dvoch minútach pobytu na ihrisku rozvlním sieť. Dosiahli sme cenné víťazstvo, ktoré nám dá aspoň trochu zabudnúť na nevydarený štart do kvalifikácie EURO 2016," povedal Nechajčik pre bieloruské médiá. Bielorusi doma prehrali so Slovenskom i Ukrajinou, naprázdno vyšli aj v Španielsku a ich šance kvalifikovať sa na kontinentálny šampionát vo Francúzsku sú prakticky nulové. Po jeseni majú na konte iba jediný bod za vydretú remízu 1:1 v Luxembursku. Proti Mexiku v omladenej zostave bez viacerých opôr však naznačili, že môžu potrápiť aj kvalitné svetové tímy.
      

Tréner Mexičanov bol po prehre poriadne nahnevaný. "Vôbec sme nepôsobili na ihrisku ako tím, kopili sme chybu za chybou. Bielorusov počas celého zápasu zdobil dobrý pohyb, nevzdávali sa ani za nepriaznivého stavu. Dokonale využili našu nekoncentrovanosť v obrane. Nie je žiadnym ospravedlnením, že išlo iba o prípravu, každý zápas sa počíta. Nepáčil sa mi prístup hráčov k tomuto duelu, hrali až príliš profesorsky, čo sa nám vypomstilo," povedal temperamentný kouč pre ESPN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies