Bielorusi sú pod tlakom, Kondratjev: Len víťazstvo nám pomôže

NETKY.SK • 11 Október 2014, 10:27 • 2 min
Bielorusi sú pod tlakom, Kondratjev: Len víťazstvo nám pomôže

MINSK - Tréner bieloruskej futbalovej reprezentácie Georgi Kondratjev považuje nedeľňajší zápas C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 proti Slovensku (20.45 SELČ v Borisove) za kľúčový. Ak sa domácim nepodarí nad lídrom skupiny zvíťaziť, ich šance postúpiť na šampionát do Francúzska sa budú pohybovať už len v teoretickej rovine.

slovakia

left justify in out

Kvalifikácia je síce len na začiatku, no Bielorusi do nej nevstúpili podľa predstáv. V Luxembursku remizovali 1:1 a pred dvoma dňami v regionálnom derby podľahli doma Ukrajine 0:2. "Samozrejme, že prehra s Ukrajinou nás vystavila do nepríjemnej pozície a zanechala na nás negatívne stopy. Pre nás je zápas so Slovenskom najdôležitejší a neexistuje šanca na reparát. Musíme bojovať, to je východisko zo súčasnej situácie. Verím, že nám pomôžu aj fanúšikovia. Našou jedinou možnosťou je víťazstvo, iba to nám pomôže vrátiť sa do hry," povedal Kondratjev.
      

Bieloruský kormidelník pochválil slovenské mužstvo ako celok: "Slováci majú veľmi dobre organizovaný tím. Majú v mužstve viaceré individuality. Spomeniem Mareka Hamšíka a Martina Škrtela, ale pozor si musíme dať na celé mužstvo, ktoré má vysokú úroveň," dodal Kondratjev, ktorý na sobotňajšej tlačovej konferencii povedal, že v prípade neúspechu v nedeľňajšom zápase je pripravený vyvodiť individuálnu zodpovednosť.
      

V sobotu o 16.15 SELČ bude mať slovenský kouč Ján Kozák predzápasovú tlačovú konferenciu v útrobách Borisov Areny, od 17-tej si hostia vyskúšajú trávnik 13-tisícového štadióna. Zápas Bielorusko - SR má úvodný výkop v nedeľu 12. októbra o 20.45 SELČ, povedie ho belgický rozhodca Serge Gumienny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies