Bielorusi so 6 hráčmi, ktorí dosiahli historický úspech

NETKY.SK • 10 Október 2014, 18:50 • 2 min
Bielorusi so 6 hráčmi, ktorí dosiahli historický úspech

MINSK - Slovenská futbalová reprezentácia bude v nedeľňajšom kvalifikačnom zápase o postup na ME 2016 čeliť v Borisove domácemu tímu Bieloruska.

slovakia

left justify in out

Mužstvo trénera Georgija Kondratieva má po dvoch odohratých dueloch na svojom konte len bod za remízu 1:1 v Luxembursku, vo štvrtok nestačilo doma na Ukrajincov, keď prehralo 0:2.

 

V kádri Bieloruska aktuálne figuruje aj šestica hráčov (Stanislav Dragun, Sergej Matvejčik, Jegor Filipenko, Denis Poľakov, Michail Sivakov a Michail Gordejčuk, pozn.), ktorá sa v roku 2011 pričinila o historický úspech spomenutej krajiny na reprezentačnej úrovni. Bielorusi sa vtedy predstavili na ME hráčov do 21 rokov v Dánsku a v silnej konkurencii dokázali získať bronzové medaily. Duel o tretie miesto proti Českej republike vtedy rozhodol presným zásahom v 88. min Jegor Filipenko. Európska futbalová únia (UEFA) zaradila medzi najlepších hráčov turnaja Michaila Sivakova. 

 

Mužstvo vedené súčasným lodivodom A-mužstva Kondratievom sa následne o rok neskôr predstavilo aj na londýnskej olympiáde, kde jeho rady vystužili aj ďalší traja hráči zo súčasnej nominácie - Sergej Kornilenko, Renan Bressan a Iľja Aleksievič. Pod piatimi kruhmi skončili Bielorusi svoje účinkovanie v základnej skupine. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies