Bielorusi majú v tíme dvoch Kanaďanov i Grabovského

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 08:47 • 2 min
Bielorusi majú v tíme dvoch Kanaďanov i Grabovského

MINSK - Najväčšou hviezdou bieloruskej hokejovej reprezentácie na domácom svetovom šampionáte bude Michail Grabovskij.

slovakia

left justify in out

Útočník Washingtonu by si mal v tíme Glena Hanlona veľmi dobre rozumieť najmä s bratmi Andrejom a Sergejom Kosticynovcami. Kanadský kouč bieloruského výberu dá šancu aj trojici hráčov z farmárskej AHL - Kirillovi Gotovcovi, Romanovi Graborenkovi a Dmitrijovi Korobovovi, ktorý trikrát nastúpil za Tampu Bay v NHL. Graborenko pricestuje do Minska spoza oceána v stredu.

 

Pred začiatkom šampionátu opustili káder Arťom Kislyj, Oleg Goroško, Andrej Filičkin a Andrej Antonov. V bieloruskom výbere sú aj dvaja rodení Kanaďania - brankár Kevin Lalande a útočník Geoff Platt. Obaja získali občianstvo východoeurópskej krajiny počas pôsobenia v Diname Minsk. Platt sa stal v bieloruskej metropole hviezdou a postupne sa nechal presvedčiť k zmene občianstva, čo mu umožnilo aj nastúpiť za reprezentáciu novej krajiny. "Pred majstrovstvami sveta vládnu v krajine veľké očakávania. Bieloruský hokej v poslednej dobe prešľapoval na mieste, chýbali úspechy. Vášeň ľudí pre tento šport je však veľká. Je na čase všetko zmeniť a vydať zo seba všetko," povedal pre web IIHF Platt. 

Nominácia Bieloruska na MS 2014: 
Brankári: Vitalij Kovaľ (Nižnij Novgorod, Rus./KHL), Kevin Lalande (Dinamo Minsk, KHL), Andrej Mezin (Omsk, Rus./KHL) 
Obrancovia: Kirill Gotovec (Milwaukee, USA/AHL), Roman Graborenko (Albany, USA/AHL), Vladimir Denisov (Nižnij Novgorod, Rus./KHL), Oleg Jevenko (University of Massachusetts, USA/NCAA), Andrej Karev (Junosť Minsk), Ivan Usenko (Dinamo Minsk, KHL), Dmitrij Korobov (Syracuse, USA/AHL), Nikolaj Stasenko (Čerepovec, Rus./KHL) 
Útočníci: Alexej Jefimenko, Alexej Kaľužnyj, Andrej Stas, Alexander Kitarov (všetci Dinamo Minsk, KHL), Nikita Osipov (Žlobin), Arťom Volkov (Junosť Minsk), Michail Grabovskij (Washington, USA/NHL), Konstantin Koľcov (Atlant Mytišči, Rus./KHL), Andrej Kosticyn (Čeľabinsk, Rus./KHL), Sergej Kosticyn (Omsk, Rus./KHL), Jevgenij Kovyršin (Čerepovec, Rus./KHL), Geoff Platt (Jaroslavľ, Rus./KHL), Andrej Stepanov (Chabarovsk, Rus./KHL), Alexej Ugarov (Vladivostok, Rus./KHL) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona