Bielorusi majú jasnú úlohu, proti Nórom chcú bodovať

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 09:33 • 2 min
Bielorusi majú jasnú úlohu, proti Nórom chcú bodovať

OSTRAVA - O poslednom štvrtom postupujúcom do štvrťfinále z B-skupiny na hokejových majstrovstvách sveta v Ostrave sa rozhodne až počas záverečného hracieho dňa základných skupín. Jasno môže byť už krátko po poludní, keď Bielorusi zabodujú proti Nórom. Ak sa im to nepodarí, šancu dostane Slovensko v prípade trojbodového víťazstva proti USA.

slovakia

left justify in out

Bielorusi mohli mať miestenku istú už v pondelok, s Fínskom odohrali vyrovnanú partiu a napokon padli až po samostatných nájazdoch. Ak by získali o bod viac, utorňajší duel by odohrali už len z povinnosti. "Úloha pred zápasom s Nórskom je jasná, chceme si predĺžiť turnaj. Máme dobrý tím plný bojovníkov. Musíme vykorčuľovať na ľad, odohrať kvalitný duel a vyhrať," povedal bieloruský útočník Andrej Stepanov.

 

Bielorusko v ČEZ aréne viedlo v pondelok podvečer nad Fínskom v tretej tretine 1:0, napokon si lepšiu východiskovú pozíciu pred záverom vybojovalo gólom pri power-play v poslednej minúte riadneho hracieho času. V nájazdoch však boli úspešnejší Fíni. "Nie je príjemné, keď prehráte. Dnes sme mohli aj vyhrať. Odohrali sme kvalitný zápas, bol to tímový výkon, neopúšťali sme náš systém hry a snažili sa vždy o ofenzívu," uviedol Stepanov.

 

Na bieloruskom výkone sa vôbec neprejavila sobotňajšia prehra 0:7 s Ruskom. Zverenci trénera Lewisa neúspech rýchlo hodili za hlavu a Fínom boli viac ako vyrovnaným súperom. "Sme profesionáli, na každý neúspech musíme rýchlo zabudnúť. Zápasy idú v rýchlom slede, dnes bol nový a začínal sa od 0:0," dodal Stepanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies