Bielorusi a Lotyši uvažujú nad obnovením EEHL

NETKY.SK • 30 November 2016, 11:10 • 2 min
Bielorusi a Lotyši uvažujú nad obnovením EEHL

MINSK - Vo východnej Európe možno vznikne nová nadnárodná súťaž, ktorá nadviaže na bývalú Východoeurópsku hokejovú ligu (EEHL).

slovakia

left justify in out

Spoločná súťaž klubov z Lotyšska a Bieloruska existovala v rokoch 1995 až 2004. Teraz prezidenti oboch národných federácií rokujú o jej obnovení. Okrem tímov z týchto dvoch krajín by v nej mohli hrať aj mužstvá z Estónska, Litvy a Ukrajiny. "EEHL bol výborný projekt, súťaž síce nemala úroveň KHL či švédskej alebo fínskej najvyššej súťaže, ale mohla sa porovnávať s druhými ligami v týchto krajinách. Páči sa nám projekt rakúskej Alpskej hokejovej ligy, ktorá nie je najvyššou v tejto krajine, ale hrajú ju aj mužstvá z okolitých štátov. O EEHL nás ešte čakajú ďalšie diskusie, ale nejde o nezrealizovateľnú myšlienku,“ povedal pre bieloruský denník Pressball šéf Lotyšskej hokejovej federácie Aigars Kalvitis.


Myšlienku znovuobnovenia EEHL vítajú aj v Bielorusku, keďže v tamojšej extralige sú medzi mužstvami veľké výkonnostné rozdiely a výsledok 10:0 nie je nezvyčajný. "Vysoké rozdiely v skóre diskreditujú ligu. Nie je to dobré pre rozvoj hokeja v našej krajine. Medzinárodná súťaž by priniesla náročnejšie a vyrovnanejšie zápasy,“ myslí si bieloruský tréner Jurij Čuch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona