Bielorus Papakul ovládol košickú Veľkú cenu: "Som tu ako doma"

NETKY.SK • 19 Júl 2010, 07:23 • 2 min
Bielorus Papakul ovládol košickú Veľkú cenu: "Som tu ako doma"

Bielorus Papakul ovládol košickú Veľkú cenu: "Som tu ako doma"

slovakia

left justify in out

img

Kategóriou /niskokov skončilo v nedeľu v Košiciach 1. kolo štvordielneho seriálu Veľkej ceny Európskeho Pohára za vlekom. Víťazom sa stal Bielorus Nikita Papakul, ktorý dominoval aj v kategórii trikov a sobotňajšom slalome. Druhé miesto si vyskákal na radosť košického publika Slovák Miroslav Hríbik a tretí skončil poľský reprezentant Piotr Hugues. Medzi ženami triumfovali Bielorusky v poradí Marija Veramčuková, Alexandra Rabčunová a Anna Begunová.
Košičan Hríbik obsadil v dopoludňajšej kategórii trikov zhodne druhé miesto, no v sobotu mu nevyšiel slalom a skončil deviaty. V ňom sa však darilo Richardovi Marcincinovi, ktorý si vyjazdil bronzovú pozíciu pred ďalším Slovákom Štefanom Olšavským. Medzi ženami bola v tej istej kategórii najúspešnejšia Eva Oravcová, ktorá obsadila nepopulárnu štvrtú priečku.

Hlasy po pretekoch:
Nikita Papakul, reprezentant Bieloruska: "Jazdilo sa mi dobre, na tomto vleku už jazdím dávno. Spoločne s Mirom Hríbikom sme s tým začali od detstva. Mám rád toto mesto a vlek, cítim sa tu ako doma. Podmienky boli dobré, síce dnes trochu popršalo, ale potom sa vyjasnilo a pokračovali sme ďalej."
Miroslav Hríbik, reprezentant SR: "Považujem to za úspech, pretože sa mi podaril krásny skok tesne za hranicu 48 m. Túto sezónu som začal pretekmi za člnom a podarilo sa mi ich vyhrať. Teraz ma čakajú ďalšie tri kolá Veľkej ceny postupne v Poľsku, Rakúsku a finále v Česku, kde možno pôjde aj Nikita."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona