Bielik sa pokladá za kandidáta, ktorý najviac vidí do problémov mesta

NETKY.SK • 29 Október 2014, 13:58 • 2 min
Bielik sa pokladá za kandidáta, ktorý najviac vidí do problémov mesta

BANSKÁ BYSTRICA - Za človeka, ktorý vidí najviac do problémov mesta, sa na dnešnej tlačovej konferencii pri príležitosti začiatku predvolebnej kampane označil kandidát na banskobystrického primátora Pavol Bielik (NEKA).

slovakia

left justify in out

Za poslanca mesta ho totiž zvolili obyvatelia už šesťkrát, s čím sa nemôže pochváliť ani jeden z jeho 14 protikandidátov.
     

"Presne 26 rokov pracujem na komunálnej úrovni. Šesťkrát ma Bystričania zvolili a dali mi dôveru. Nikdy som nesľuboval, ale vždy som konal," uviedol Bielik, ktorý pracuje ako vedúci prevádzky krematória a cintorínskych služieb v B. Bystrici. Podľa vlastných slov je "človekom bez škandálov či korupčných afér".
     

Pri predstavovaní svojho volebného programu priblížil jeho najdôležitejšie tézy. V prvom rade by sa v prípade, že ho ľudia zvolia za primátora, chcel zasadiť za vytvorenie nových pracovných miest, napríklad aj obnovením podnikateľského inkubátora, či oživením výstavníctva. Preto chce na mestskom úrade vytvoriť aj samostatné oddelenie pre tvorbu pracovných miest.
     

Dôležitý je podľa neho aj boj s korupciou a klientelizmom. "Na úrade by to bola prvá vec, ktorou by som sa riadil hneď po mojom zvolení," pripomenul. 
     

Ako dlhoročný poslanec, ktorý pozná problémy mesta, by sa chcel usilovať tiež o zveľadenie mesta, obnovu domov a zelene v centrálnej mestskej zóne, výstavbu nových bytov, detských jaslí a ihrísk. Dôležitú agendu by tvorila bezpečnosť v meste. Pre to však potrebuje "vynoviť" mestskú políciu.
     

V oblasti školstva, ktorá bola v poslednom čase často dôvodom sporov medzi primátorom a poslancami, chce presne zadefinovať systém vzdelávania na mestských základných školách. "Môžeme sa zakrývať len takou perinou, na akú máme," podotkol v tejto súvislosti.
     

Keďže podľa neho v uplynulom volebnom období zlyhávala komunikácia medzi hlavou mesta a zastupiteľským zborom, chcel by sa zasadiť o zlepšenie vzťahov napríklad aj tým, že sám bude iniciátorom diskusií s volenými zástupcami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies