Biela pastelka vyzbierala rekordnú sumu pre nevidiacich

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 12:15 • 2 min
Biela pastelka vyzbierala rekordnú sumu pre nevidiacich

BRATISLAVA - Celkový výnos verejnej zbierky Biela pastelka 2016, ktorej cieľom je pomôcť ľuďom so zrakovým postihnutím plnohodnotne sa začleniť do života, dosiahol 156-tisíc eur, čo je o vyše 33 percent viac než vlani.

slovakia

left justify in out

Zbierku už po pätnástykrát organizovala Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS) od 15. júna do konca minulého roku. Výnos Bielej pastelky, ktorá patrí k desiatke najväčších zbierok na Slovensku, bude použitý na výučbu Braillovho písma, nácvik chôdze s bielou palicou, kurzy práce s kompenzačnými pomôckami, poskytovanie sociálneho poradenstva a ďalšie služby pre slepých a slabozrakých.

Najviac, 112 379 eur vyniesli hlavné zbierkové dni, keď do ulíc takmer 300 slovenských miest a obcí vyšlo koncom septembra približne 3 500 dobrovoľníkov v bielych tričkách s pokladničkami, ktorí darcov odmenili spinkou v tvare bielej pastelky. Do stacionárnych pokladničiek po celom Slovensku ľudia prispeli sumou vyše 7-tisíc eur, rovnaká suma sa vyzbierala aj prostredníctvom zasielania SMS správ. Z charitatívneho podujatia Fashion Sparkling Charity Night získala ÚNSS takmer 26-tisíc eur.

 

„Biela pastelka 2016 nám v pamäti ostane spojená s jej doteraz najvyšším výnosom. Pre stovky ľudí so zrakovým postihnutím na celom Slovensku to znamená neoceniteľnú pomoc pri snahe začleniť sa do bežného života, samostatne a bezpečne zvládnuť všetky jeho výzvy,“ povedala riaditeľka ÚNSS Tatiana Winterová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies