Biela pastelka opäť pomáha ľuďom so zrakovým postihnutím

NETKY.SK • 5 Jún 2017, 12:12 • 2 min
Biela pastelka opäť pomáha ľuďom so zrakovým postihnutím

BRATISLAVA – Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS) opäť aj tento rok odštartovala verejnú zbierku Biela pastelka, ktorej cieľom je pomôcť ľuďom so zrakovým postihnutím plnohodnotne sa začleniť do života.

slovakia

left justify in out

„Vďaka výťažku môže ÚNSS poskytovať svoje služby všetkým záujemcom na celom území bezplatne,“ uvádza únia na svojej internetovej stránke s tým, že vyzbierané financie pomôžu slepým a slabozrakým viesť samostatný život. Biela pastelka 2017 potrvá od 1. júna do 31. decembra, pričom hlavné zbierkové dni budú 22. a 23. septembra, keď zaplnia ulice 300 miest a obcí celého Slovenska dobrovoľníci v tričkách s logom Bielej pastelky a so zapečatenými pokladničkami. Darcom výmenou za dobrovoľný finančný príspevok dajú spinku v tvare bielej pastelky.

Mimo hlavných zbierkových dní možno prispieť kedykoľvek aj ľubovoľným vkladom na účet verejnej zbierky SK2311110000001430258006, zaslať SMS v hodnote dve eurá na číslo 820 alebo online cez stránku www.bielapastelka.sk . Celkový výnos z Bielej pastelky, ktorá patrí k desiatke najväčších zbierok na Slovensku, bude použitý na výučbu Braillovho písma, nácvik chôdze s bielou palicou, kurzy práce s kompenzačnými pomôckami, poskytovanie sociálneho poradenstva a ďalšie služby pre slepých a slabozrakých.

 

Vlani zbierka vyniesla na pomoc ľuďom so zrakovým postihnutím 156-tisíc eur, čo bolo o vyše 33 percent viac než rok predtým.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies