Biela pastelka opäť podporí slepých a slabozrakých: Ambasádorom zbierky je Marek Hamšík

NETKY.SK • 11 September 2017, 13:18 • 2 min
Biela pastelka opäť podporí slepých a slabozrakých: Ambasádorom zbierky je Marek Hamšík

BRATISLAVA – Do slovenských miest a obcí opäť vykročia dobrovoľníci v bielych tričkách s pokladničkami, do ktorých je možné prispieť na konto Bielej pastelky, zbierky na podporu ľudí s ťažkým zrakovým postihnutím.

slovakia

left justify in out

Za príspevok do pokladničky v dňoch 22. a 23. septembra darcov odmenia spinkou v tvare bielej pastelky. Ambasádorom zbierky, ktorú každoročne organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS), je slovenský futbalista Marek Hamšík. Výnos zbierky bude použitý na pomoc nevidiacim viesť samostatný život. ÚNSS za vybrané peniaze organizuje rôzne kurzy, ktoré im v tom pomáhajú, ako výučbu Braillovho písma, nácvik chôdze s bielou palicou, prácu s kompenzačnými pomôckami či poskytovanie sociálneho poradenstva.

Hlavné podujatie Bielej pastelky 2017 sa uskutoční v piatok 22. septembra v Eurovea v Bratislave. ÚNSS pre návštevníkov pripravila bohatý program vrátane ukážok výcviku vodiacich a asistenčných psov. “Na vlastnej koži zistíte, aký je život poslepiačky. Vyskúšate si rôzne kompenzačné a optické pomôcky, budete si môcť napísať niečo v Braillovom písme, porozhliadnuť sa okolo seba s okuliarmi simulujúcimi rôzne druhy zrakového postihnutia, zahrať sa hry, pri ktorých nevidiace a slabozraké deti trávia voľné chvíle. Navyše vo všetkých krajských mestách budeme merať zrakové parametre deťom v predškolskom veku a dospelým,” pozýva Únia na svojej internetovej stránke.

Verejná zbierka Biela pastelka 2017 odštartovala v júni a potrvá do 31. decembra. Prispieť je možné kedykoľvek aj ľubovoľným vkladom na účet verejnej zbierky SK23 1111 0000 0014 3025 8006, zaslaním SMS v hodnote dve eurá na číslo 820 alebo online cez stránku www.bielapastelka.sk .
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona