Biela noc priniesla do mesta umenie, ktoré prilákalo tisícky ľudí

NETKY.SK • 1 Október 2018, 12:01 • 2 min
Biela noc priniesla do mesta umenie, ktoré prilákalo tisícky ľudí

BRATISLAVA-V sobotu mohli návštevníci bratislavskej Bielej noci zažiť 44 umeleckých zastávok. Biela noc priniesla netradičnú umeleckú prechádzku nočným mestom plnú zážitkov a nových vnemov.

slovakia

left justify in out

Počas poslednej septembrovej soboty sa noc rozžiarila a ulice nočného mesta sa zaplnili ľuďmi a umením.

 

Každý návštevník mal k dispozícií mapku alebo mobilnú aplikáciu, ktorá ho sprevádzala rôznymi umeleckými zastávkami: vizuálne atraktívnymi inštaláciami, koncertami, filmami, rozličnými divadelnými predstaveniami, tancom, literatúrou, živou performance.

 

Pestrá ponuka rozličných umeleckých žánrov zaručila každému spoznať najnovšie trendy v umení a nových technológiach. Popri umení návštevníci  mohli objaviť zaujímavé a netradičné priestory, ktoré zastrešili súčasné formy umenia ako nádvoria, parky, stanice, mosty, nábrežia, plavárne, nákupné centrá, parkoviská a rôzne ľuďom bežne neprístupné miesta.Návštevníkov lákalo hlavne  pulzujúce svetelnú inštaláciu na nádvorí Starej radnice, kresliť do vzduchu pomocou svetla alebo vyliezť na obrovskú pavučinu. 

 

 

img

 

„Festivalom sa snažíme poukázať na význam umenia vo verejnom priestore a popularizovať súčasné umenie u širokej verejnosti,“ povedala umelecká riaditeľka festivalu Zuzana Pacáková.

 

Inštalácie pripravovali slovenskí aj svetoví umelci, programom návštevníkov prevedie 196 vizuálnych umelcov, performerov, hudobníkov a dizajnérov.

Na viaceré atrakcie návštevníci čakali niekoľko minút .

 

img

 

Počas festivalu vznikla na nábreží dočasná pešia zóna, rozsvietilo sa 8.000 svetelných bodov, 102 farebných kosoštvorcov a 238 neónových trubíc, nainštalovalo sa 52 textových balónov, 78 tancujúcich vreciek aj 168-metrový mrakodrap. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies