Biden v Jordánsku: Poraziť Islamský štát potrvá ešte dlho

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 08:38 • 2 min
Biden v Jordánsku: Poraziť Islamský štát potrvá ešte dlho

ZARKÁ - Extrémisti z teroristickej organizácie Islamský štát (IS) sú "už tesne pred ústupom", poraziť ich však bude trvať ešte veľmi dlho. Americký viceprezident Joe Biden sa na dnešnej návšteve Jordánska týmito slovami prihovoril americkým vojakom, ktorí tam vedú výcvik príslušníkov jordánskej armády.

slovakia

left justify in out

Amerických armádnych inštruktorov ďalej uistil, že menovaní militanti nepredstavujú pre USA existenciálnu hrozbu, napísala agentúra AP.

 

Biden pricestoval do Jordánska dnes. V metropole Ammán rokoval s kráľom Abdalláhom II., vojenským spojencom Washingtonu. Spojené štáty rozšírili v uplynulých mesiacoch vojenskú pomoc Jordánsku úmerne s dôležitou úlohou, ktorú toto kráľovstvo zohráva v boji proti IS kontrolujúcemu rozsiahle územia v susednej Sýrii a Iraku. Po obede pricestovali Biden s Abdalláhom II. vrtuľníkom do spojeného výcvikového strediska, ktoré sídli na vojenskej základni neďaleko mesta Zarká.

 

Súčasťou prehlbujúcej sa vojenskej spolupráce Washingtonu a Ammánu je minulotýždňová zásielka ôsmich vrtuľníkov typu Blackhawk Jordánsku. Stroje majú pomôcť pri posilnení ochrany hraníc. Ammán očakáva dodanie ďalších ôsmich strojov.

 

Jordánsko bolo poslednou zastávkou amerického viceprezidenta v rámci jeho blízkovýchodného turné. Biden navštívil tiež Spojené arabské emiráty (SAE), Izrael a Palestínske územia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona