Biden sa nebude znova uchádzať o funkciu prezidenta

NETKY.SK • 1 Máj 2017, 11:00 • 2 min
Biden sa nebude znova uchádzať o funkciu prezidenta

MANCHESTER - Bývalý americký viceprezident Joe Biden v nedeľu vyhlásil, že sa v roku 2020 nebude znova uchádzať o post prezidenta, aj keď pred demokratmi v štáte New Hampshire vystúpil so strhujúcim prejavom o obnovení dôstojnosti politiky a opätovnom získaní voličov z pracujúcej triedy.

slovakia

left justify in out

Biden sa vrátil do uvedeného štátu, aby na nedeľňajšom podujatí vyzdvihol jeho delegáciu vo federálnom Kongrese, ktorú po prvý raz v USA tvoria výlučne ženy a členky Demokratickej strany.

 

"Úžasné, viedol som kampaň za všetky z nich a napriek tomu zvíťazili," zažartoval si na výročnej večeri Demokratickej strany v New Hampshire. Takáto skorá povolebná návšteva Bidena v New Hampshire podnietila dohady o jeho prezidentských ambíciách. Sám ich však rýchlo zahnal. "Ľudkovia moji, nebudem kandidovať!" povedal za nesúhlasných prejavov z publika.

 

Zdôraznil však, že je pripravený začať získavať financie a viesť kampaň, aby pomohol demokratom k zvoleniu na všetkých úrovniach štátnej správy. V prejave Biden uviedol, že je dôležité vrátiť dôstojnosť do dnes príliš hrubého politického systému. Politici sa podľa neho musia spoznávať a nebáť sa spolupráce.

 

Apeloval tiež na demokratov, aby nenariekali, aké ťažké budú najbližšie roky, ale aby uvítali výzvu a sústredili sa na všetko, čo možno vnímať s nádejou. "Viem, že sa zdá, akoby sme boli beznádejne rozdelení, akoby sme beznádejne uviazli v politickom smrtiacom súboji a nedokázali prísť na to, ako sa z toho dostať," vyhlásil. "Ale my máme na viac. Vždy som veril, že sme najsilnejší, keď konáme ako jedna Amerika."

 

Poslucháčom tiež povedal, aby upustili od falošného dojmu, že demokrati si musia vybrať medzi progresívnym idealizmom a zastávaním sa pracujúcej triedy. Podľa jeho slov nič nebráni, aby strana spájala obe tieto stránky.

 

"Čo je hlavným dôvodom, prečo ste demokrati?" spýtal sa. "Pretože neznášate zneužívanie moci, či už to je moc finančná, psychologická, alebo fyzická."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies