Biden priletel do Bruselu na sériu summitov

NETKY.SK • 24 Marec 2022, 06:55 • 2 min
Biden priletel do Bruselu na sériu summitov

BRUSEL – Americký prezident Joe Biden pricestoval v stredu večer do Bruselu na sériu mimoriadnych summitov, zameraných na zastavenie vojny na Ukrajine, ktorú tam rozpútalo Rusko. Informovala o tom americká spravodajská stanica CNN.

slovakia

left justify in out

Prezidentské lietadlo Air Force One pristálo na letisku v Bruseli o 21.03 h SEČ. po približne sedemhodinovom lete z Washingtonu. Bidena privítal na letisku belgický premiér Alexander de Croo. Šéf Bieleho domu bude viesť intenzívne rozhovory so Severoatlantickou alianciou (NATO), so skupinou siedmich najvyspelejších krajín sveta G7 a s Európskou úniou a začne ich vo štvrtok, dodala CNN.

 

img

 

Americký prezident priletel na svoju prvú zahraničnú cestu od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu. Dva nemenované zdroje, oboznámené so situáciou, uviedli, že Biden a jeho tím pripravujú plány na uvalenie sankcií na členov ruskej Štátnej dumy. Očakáva sa, že ďalší balík opatrení bude zverejnený vo štvrtok.

 

 

Biden plánuje v piatok z Bruselu letieť do poľskej metropoly Varšava. Stretnutie s poľským prezidentom Andrzejom Dudom je naplánované na sobotu. Hlavnou témou ich rozhovoru by podľa poľskej tlačovej agentúry PAP mala byť humanitárna kríza. Podľa poradcu poľského prezidenta pre zahraničnú politiku sa lídri budú venovať aj tomu, ako podporovať ukrajinský národ „zodpovedným spôsobom“.

 

Možno vás zaujme: Ukrajina hlási 4 500 zachránených ľudí z obliehaných oblastí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies