Biden povedal Putinovi, že Rusko musí zakročiť proti kyberzločincom

NETKY.SK • 10 Júl 2021, 08:16 • 2 min
Biden povedal Putinovi, že Rusko musí zakročiť proti kyberzločincom

WASHINGTON - Biely dom uviedol, že Joe Biden v piatkovom telefonáte ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi povedal, že musí podniknúť kroky proti kyberzločincom pôsobiacim v jeho krajine, a že USA si vyhradzujú právo brániť svojich obyvateľov a kritickú infraštruktúru.

slovakia

left justify in out

Rozhovor sa uskutočnil necelý mesiac po stretnutí oboch vodcov v Ženeve, keď Biden upozorňoval na pokračujúce kybernetické útoky na americké podniky a infraštruktúru pochádzajúcu z Ruska.

 

img

 

Prečítajte si: Za nedávnymi kybernetickými útokmi v Poľsku stojí podľa Varšavy Rusko

 

Nasledoval po sérii ransomwarových útokov na životne dôležitú infraštruktúru a veľké korporácie, ktoré zvýšili hrozbu pre urgentný problém národnej bezpečnosti Bidenovej administratívy. Nový útok ransomvéru spojený s hackerskou skupinou REvil so sídlom v Rusku spôsobil minulý víkend rozsiahle problémy, ktoré zasiahli až 1 500 firiem. 

 

img

 

„Prezident Biden zdôraznil potrebu Ruska podniknúť kroky k narušeniu ich ransomwarových skupín pôsobiacich a zdôraznil, že je odhodlaný naďalej sa angažovať v súvislosti so širšou hrozbou, ktorú ransomware predstavuje. Prezident Biden zopakoval, že Spojené štáty podniknú všetky potrebné kroky na obranu svojich obyvateľov a svojej kritickej infraštruktúry pred touto pretrvávajúcou výzvou," uviedol Biely dom.

 

Mohlo by vás zaujímať: Unikátny útok sofistikovaných severokórejských hackerov. Banku takmer okradli o miliardu dolárov

 

Májový útok na ropovod, ktorý dodáva zhruba polovicu paliva spotrebovaného na východnom pobreží, spôsobil, že spoločnosť dočasne zastavila prevádzku. Spoločnosť Colonial Pipeline zaplatila výkupné približne 3,7 milióna eur. Americké úrady dokázali minulý mesiac získať späť veľkú časť tejto sumy v rámci vymáhania práva. Hackeri taktiež vymohli výkupné vo výške 9,3 milióna eur od spoločnosti JBS SA, najväčšieho spracovateľa mäsa na svete.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies