Biden hovoril s lídrami Strednej Ameriky o nelegálnej imigrácii

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 13:32 • 2 min
Biden hovoril s lídrami Strednej Ameriky o nelegálnej imigrácii

GUATEMALA - Americký viceprezident Joe Biden navštívil v piatok Guatemalu a stretol sa aj s predstaviteľmi ďalších krajín Strednej Ameriky, aby s nimi hovoril o problémoch nelegálnej imigrácie, najmä v súvislosti s deťmi.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia Guatemaly, Salvadoru, Hondurasu a Mexika naliehali na Bidena, aby USA zvýšili práva migrantov, hoci Washington prisľúbil regiónu pomoc za milióny dolárov - aby sa obmedzil prúd nelegálnych imigrantov, uviedla dnes tlačová agentúra Reuters.
      

Bidenova návšteva Guatemaly sa časovo zhodovala s príchodom dvoch lietadiel s najmenej 250 migrantami, ktorých deportovali zo Spojených štátov. Očakával sa aj príchod ďalších dvoch lietadiel.
      

Kým lídri stredoamerických krajín hovorili o "zjednotení rodín", americkí diplomati v regióne varovali ľudí, aby neposielali deti samotné na sever.
      

Americký veľvyslanec v Mexiku Anthony Wayne vo štvrtok povedal, že subjektom deportačného procesu sa stane každý, kto príde do USA bez náležitého imigračného štatútu. Dodal, že jednoducho povedané, nedá sa čakať "žiadna odmena" za obrovské riziko, ktorému sú deti vystavené, informovala agentúra AP.
      

Podľa údajov amerických úradov prišlo do USA v období od októbra do mája vyše 47.000 detí (bez sprievodu dospelých) - väčšinou zo Strednej Ameriky. Bol to takmer dvojnásobok v porovnaní s predchádzajúcim rokom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona