Biden bude v Kyjeve rokovať s Jaceňukom a Porošenkom

NETKY.SK • 21 November 2014, 09:20 • 2 min
Biden bude v Kyjeve rokovať s Jaceňukom a Porošenkom

KYJEV - Americký viceprezident Joe Biden sa stretne dnes v Kyjeve s ukrajinským premiérom Arsenijom Jaceňukom a prezidentom Petrom Porošenkom, informovala agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Po rokovaniach zverejnia politici spoločné vyhlásenie. Očakáva sa, že Biden sa zúčastní aj na konferencii za okrúhlym stolom venovanej boju proti korupcii.
      

Hovorca ukrajinského ministerstva zahraničných vecí Jevhen Perebyjnis v predvečer Bidenovej návštevy uviedol, že témou rozhovorov bude rozšírenie politickej a hospodárskej spolupráce a ďalšia podpora zo strany Európskej únie v oblasti bezpečnosti vrátane energetickej. Podľa agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na nemenovaných amerických predstaviteľov, Biden v Kyjeve oznámi zvýšenie americkej vojenskej pomoci Ukrajine. Podľa týchto zdrojov pôjde o nesmrtiace zbrane vrátane prvej dodávky vozidiel Humvee.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies