Biden bude rokovať s európskymi lídrami o rozšírení pomoci pre Ukrajinu

NETKY.SK • 4 Február 2015, 21:58 • 2 min
Biden bude rokovať s európskymi lídrami o rozšírení pomoci pre Ukrajinu

WASHINGTON - Americký viceprezident Joe Biden bude koncom týždňa v Bruseli a Mníchove diskutovať s najvyššími predstaviteľmi Európskej únie a jej členských štátov o rozšírení finančnej a bezpečnostnej pomoci Ukrajine. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Témou ich rozhovorov bude aj možnosť uvalenia ďalších ekonomických sankcií na Rusko, ktoré podľa Západu aktívne podporuje separatistov na východe Ukrajiny.

 

Súčasťou návštevy budú aj trojstranné rozhovory s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom a nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Rokovania sa uskutočnia v čase, keď vo Washingtone prebieha debata o tom, či Spojené štáty dodajú vláde v Kyjeve zbrane, ktoré by jej pomohli v boji s proruskými separatistami na východe Ukrajiny. 

 

"Rokovať sa bude o všetkých otázkach vrátane finančnej pomoci, zvýšenia nátlaku (na Rusko) prostredníctvom sankcií a spôsobu, akým by sme mohli Ukrajine poskytnúť čo najúčinnejšiu bezpečnostnú pomoc," uviedol vysokopostavený predstaviteľ americkej administratívy, ktorý si neželal byť menovaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies