Biden bude cestovať priamo do niektorých štátov, Trump ho označil za ničiteľa

NETKY.SK • 28 August 2020, 07:35 • 2 min
Biden bude cestovať priamo do niektorých štátov, Trump ho označil za ničiteľa

WASHINGTON - Demokratický kandidát na prezidenta USA Joe Biden vo štvrtok vyhlásil, že čoskoro rozbehne predvolebnú kampaň osobne v štátoch, ktoré môžu rozhodnúť o výsledku volieb. Trump zase prijal v Bielom dobe oficiálnu prezidentskú kandidatúru za Republikánov.

slovakia

left justify in out

Výjazdy ešte neboli 

Americké médiá hlásia, že ide o zmenu, keďže doteraz sa Biden pre pandémiu nového koronavírusu zdržiaval prevažne doma.

 

img

 

"Chystám sa ísť do Wisconsinu, do Minnesoty, stráviť čas v Pennsylvánii, v Arizone, ale spravíme to spôsobom, ktorý bude úplne v súlade so zodpovednosťou," povedal novinárom 77-ročný Biden.

 

Od septembra

Sám seba pritom opísal ako "kontaktného politika", ktorý má rád osobnú interakciu. Prvá z týchto návštev v štátoch, kde Biden podľa prieskumov verejnej mienky tesne vedie nad úradujúcim prezidentom Trumpom, sa uskutoční "po Dni práce", ktorý tento rok pripadá na 7. septembra.

 

img

 

Bývalý americký viceprezident Joe Biden minulý štvrtok oficiálne prijal nomináciu Demokratickej strany na prezidenta Spojených štátov. 

 

Trumpov prejav k oficiálnej kandidatúre 

"Moji drahí Američania, dnes večer, so srdcom plným vďaky a s nesmiernym optimizmom s hrdosťou prijímam túto nomináciu na prezidenta Spojených štátov," vyhlásil Trump na záver štvordňového zjazdu republikánov.

 

"Počas ďalšieho obdobia vo funkcii prezidenta znova vybudujeme najväčšiu ekonomiku v dejinách - rýchlo sa vrátime k úplnej zamestnanosti, stúpajúcim príjmom a rekordnej prosperite," citovala Trumpa stanica BBC.

 

img

 

Taktiež dodal, že USA budú v bezpečí pred "všetkými hrozbami", ak sa znova stane prezidentom. Následne sa poďakoval za podporu svojej manželke Melanii, rodine a bratovi Robertovi, ktorý zomrel minulý týždeň.

 

Slovne napadol svojho súpera

Trump vo svojom prejave v Bielom dome slovne zaútočil na svojho demokratického vyzývateľa v nadchádzajúcich voľbách Joea Bidena, ktorého označil za "ničiteľa americkej veľkosti". O Demokratoch sa dokonca vyjadril, že top 10 miest s najväčšou kriminalitou je práve pod ich správou.

 

 

"Joe Biden nie je záchrancom americkej duše. Je ničiteľom amerických pracovných miest, a ak dostane šancu, stane sa ničiteľom americkej veľkosti," varoval Trump.

 

img

 

"Tieto voľby rozhodnú, či zachránime americký sen alebo dovolíme socialistickej agende, aby zničila náš drahocenný osud," pokračoval. "Za tri roky som pre komunitu (Američanov) čiernej pleti spravil viac, než Joe Biden za 47 rokov," citovala Trumpov výrok stanica Sky News. (Skrátená verzia Trumpovho príhovoru).

 

Protesty pred Biely domom 

Ešte pred Trumpovým prejavom sa však na námestí Lafayette Square pred Bielym Domom začali schádzať stovky prívržencov hnutia Black Lives Matter protestujúcich proti Trumpovi. 

 

 

Trumpa jednohlasne nominovali v pondelok na začiatok nominačného zjazdu za svojho prezidentského kandidáta. V súboji o Biely dom sa 3. novembra stretne súčasný republikánsky prezident Donald Trump, ktorý sa bude uchádzať o znovuzvolenie, so súperom od Demokratov Joeom Bidenom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies