Biden a Putin sa stretnú na brehu Ženevského jazera

NETKY.SK • 10 Jún 2021, 18:31 • 2 min
Biden a Putin sa stretnú na brehu Ženevského jazera

ŽENEVA - Blížiace sa stretnutie prezidentov Spojených štátov a Ruska, Joea Bidena a Vladimira Putina, sa vo švajčiarskej Ženeve uskutoční v panskom sídle z 18. storočia nachádzajúcom sa uprostred verejného parku s výhľadom na neďaleké Ženevské jazero. Informoval o tom švajčiarsky rezort diplomacie.

slovakia

left justify in out

Mestský Parc de la Grange, ktorého súčasťou je aj spomenutá stavba Villa La Grange, v utorok uzatvorili pre verejnosť na 10 dní. Úrady vo Švajčiarsku vo štvrtok potvrdili, že dôvodom je samit Bidena s Putinom.

 

Bezpečnostné tímy v okolí parku presmerovali dopravu i parkovanie, dookola parku osadili dvojité oplotenie. Záhradníci momentálne pracujú na úprave trávnatých plôch.

 

img


V minulosti sa na tomto mieste uskutočnila napríklad omša bývalého pápeža Pavla VI., na ktorú v roku 1969 zavítalo približne 70-tisíc ľudí.

 

img


Stretnutie medzi Bidenom a Putinom sa uskutoční 16. júna vo švajčiarskej Ženeve. Bude to na záver Bidenovej prvej zahraničnej cesty na poste prezidenta, keď ho najprv čaká návšteva Veľkej Británie, kde bude stretnutie lídrov krajín G7, a následne zastávka v Bruseli na samite NATO.

 

Biden a Putin by sa mali na budúci mesiac stretnúť v Ženeve



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona