Bičík bude v Bratislave prvýkrát ako súper

NETKY.SK • 21 Október 2014, 17:40 • 2 min
Bičík bude v Bratislave prvýkrát ako súper

PRAHA - Štvrtkový zápas v I-skupine Európskej ligy medzi futbalistami Slovana Bratislava a Sparty Praha bude mať mnoho zaujímavých nábojov.

slovakia

left justify in out

Duel na Pasienkoch s úvodným výkopom o 19.00 h bude špecifický aj pre brankára "rudých" Davida Bičíka, ktorý pôsobil v kádri "belasých" počas dvoch sezón. Tridsaťtriročný gólman si obliekal dres Bratislavčanov v rokoch 2008 - 2010.

 

"Do Slovana som prišiel na začiatku sezóny, keď už boli odohrané dve kolá. Chvíľu som musel čakať, kým sa podpísali všetky formality. Od šiesteho kola som už potom chytával. Prvý rok bol fantastický, získali sme slovenský titul," uviedol v rozhovore pre klubový web "rudých" pražský rodák a doplnil: "Slovan má na Slovensku podobnú pozíciu ako Sparta v Česku. V krajine je to rozdelené na tých, ktorí Slovanu 'fandia' a tých, čo ho nemajú radi. Inak sa to však so Spartou porovnávať nedá. My sme zázemím, štadiónom a podobne niekde inde," doplnil bývalý brankár Plzne, Slovana Liberec či tureckých klubov Mersin Idmanyurdu Karsiyaka. 

 

Už dlhšie sa pred zápasmi "belasých" so zahraničnými tímami často diskutuje o nie príliš lichotivom stave štadióna na Pasienkoch. Domovský stánok Slovana Tehelné pole už zbúrali a na jeho mieste má vyrásť moderný Národný futbalový štadión. To je však hudba nasledujúcich rokov. "Zažil som posledný rok na Tehelnom poli a je trochu smutné, že taký veľký klub nemá svoj štadión. Keby ho mal, na zápasy by chodilo oveľa viac ľudí. Teraz si to mnoho z nich rozmyslí, keď musia ísť na Pasienky, nechcú tam chodiť. Miestni fanúšikovia vedia byť poriadne búrliví. Ale je pravda, že som v Bratislave nikdy nehral v pozícii súpera, takže to vlastne nedokážem tak úplne posúdiť. Asi nás tam s láskou neprivítajú, ale nemyslím si, že by sa malo niečo stať," uzavrel David Bičík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies