Biatlonový IBU Cup v Osrblí bude napokon bez Kuzminovej

NETKY.SK • 2 Február 2017, 14:28 • 2 min
Biatlonový IBU Cup v Osrblí bude napokon bez Kuzminovej

OSRBLIE - V piatok sa v Brezne-Osrblí začne prvé z dvoch februárových miestnych významných medzinárodných biatlonových podujatí. V úvodný z dvoch dní 6. kola IBU Cupu sú na programe rýchlostné preteky žien na 7,5 km (10.00 h) a mužov na 10 km (13.00 h). V sobotu sa uskutočnia stíhacie preteky žien na 10 km (10.00 h) a mužov na 12,5 km (12.30 h). Šprint žien a zákonite aj stíhačka napokon bude bez doliečujúcej sa dvojnásobnej olympijskej víťazky práve z rýchlostných pretekov Anastasie Kuzminovej zo SR.

slovakia

left justify in out

"V stredu večer nám to oznámil jej manžel a zároveň tréner Daniel. Nasťa, žiaľ, ešte nie je stopercentne fit a nechce, pochopiteľne, riskovať pred blížiacim sa svetovým šampionátom," povedala pre agentúru SITA trénerka slovenskej reprezentácie žien Anna Murínová. Domáce záujmy budú zastupovať sestry Paulína a Ivona Fialkové a Terézia Poliaková, medzi mužmi Matej Kazár a Filip Kramla. Na 22. - 28. február sú do Brezna-Osrblia naplánované MS juniorov a kadetov, ktoré sa pôvodne mali konať v ruskom Ostrove.

Tridsaťdvaročná Kuzminová zo zdravotných dôvodov, ktoré nevyvstali prvý raz v tejto sezóne, vynechala januárové 6. kolo Svetového pohára v talianskej Anterselve a hodlala v Brezne-Osrblí absolvovať ostrý test pred MS v rakúskom Hochfilzene (9. - 19. februára), ak by sa včas dostatočne vystrábila.

"Imunitný systém nie je v najlepšom stave. Zdravotne na tom nie som stopercentne, hoci už trénujem. Záťaž sme dávkovali tak, aby to môj organizmus zvládol. Horúčky už nemám a zápalové hodnoty sú nízke, ale trápi ma kašeľ. Ten je nepríjemný, prenasleduje ma pri záťaži: keď dám naplno jeden kopec a potom druhý, už sa mi ťažšie dýcha," povedala Kuzminová na stredajšej tlačovej konferencii v Banskej Bystrici.

 

Naposledy bola v akcii 15. januára v nemeckom Ruhpoldingu, skončila 30. v stíhačke po 36. priečke zo šprintu v rámci 5. kola SP. V aktuálnom súťažnom ročníku najlepšie bola 9. decembra na 6. priečke v rýchlostných pretekoch v slovinskej Pokljuke na 2. kole Svetového pohára.

Program 6. kola biatlonového IBU Cupu v Brezne-Osrblí:


Piatok 3. februára: rýchlostné preteky žien na 7,5 km (10.00 h), rýchlostné preteky mužov na 10 km (13.00 h)


Sobota 4. februára: stíhacie preteky žien na 10 km (10.00 h), stíhacie preteky mužov na 12,5 km (12.30 h)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona