Biatlonistu Benjamína Leitnera ocenila IBU zlatou medailou cti

NETKY.SK • 9 September 2016, 13:55 • 2 min
Biatlonistu Benjamína Leitnera ocenila IBU zlatou medailou cti

KIŠIŇOV - Dlhoročný slovenský biatlonový funkcionár Benjamín Leitner dostal medailu cti od Medzinárodnej biatlonovej únie (IBU).

slovakia

left justify in out

Prezident IBU Anders Besseberg udelili v záverečný deň kongresu organizácie v moldavskom Kišiňove toto ocenenie okrem Leitnera aj ďalším štyrom vplyvným ľuďom v oblasti biatlonu, ktorí sú už na dôchodku.

 

Leitner položil základy slovenského biatlonu. Na jeho podnet vybudovali štadión v Osrblí, kde sa uskutočnili prvé preteky začiatkom osemdesiatych rokov. Vrcholom jeho snahy bolo hosťovanie majstrovstiev sveta na Horehroní v roku 1997. V období rokov 1991 - 2002 stál na čele Slovenského biatlonového zväzu. Pred odchodom na dôchodok pôsobil ako riaditeľ Národného biatlonového centra v Osrblí.

 

Ďalšími ocenenými sú Kanaďan Stephan Hale, Bulhar Vasil Vasilovski, Nór Tore Böygard a Rakúšan Michael Geistlinger. Informoval o tom portál Biathlon World.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies