Biatlonistom narušila tréning hmla, trénovali i bežci

NETKY.SK • 2 Február 2014, 09:43 • 2 min
Biatlonistom narušila tréning hmla, trénovali i bežci

SOČI - Slovenskí športovci sa v sobotu zoznamovali s dejiskom zimných olympijských hier.

slovakia

left justify in out

Slovenskí športovci, ktorí sa v piatok presunuli do dejiska zimných olympijských hier, sa počas soboty zoznamovali s prostredím olympijskej dediny a absolvovali už aj prvé tréningy, väčšinou len v posilovni. Kým príchod výpravy sa odohral za dažďa, v sobotu videli olympionici v plnej kráse hory Červenej Poľany. Medzi prvými sa vybrali trénovať bežci na lyžiach, ktorí si stihli prebrať aj servisnú bunku na svojom športovisku. Uskladnili v nej lyže, vosky a ďalší materiál. Bunka však chýba sánkarom a podľa webu olympic.sk musia sane skladovať i pripravovať si v suteréne bloku číslo štyri v zelenej zóne horskej olympijskej dediny. Na súťažných tratiach v areáli Laura si boli okrem bežcov na lyžiach zatrénovať aj biatlonisti.

"Trate sú široké, tvrdé a upravené, počas tréningu boli mínus štyri stupne, takže okej. Akurát nám prekážalo priveľké vlhko. Na druhú časť tréningu prišla hustá hmla a bolo vidno len asi tak na desať metrov. Šofér autobusu dokonca pre hmlu po tréningu odmietol ísť. Keď na to oznámil, rozosmiali sme sa a išli sme pešky. Zo športoviska do vytrvalostnej dediny nám to pešky trvalo len sedem minút. Musím povedať, že takto pri športovisku som na súťaži nebýval,“ popisoval pre olympic.sk prvé zážitky vedúci tímu slovenských bežcov na lyžiach Peter Bartoň, ktorý profil tratí v Červenej Poľane charakterizoval ako strmý a náročný. 

Biatlonisti si prebrali materiál až v sobotu predpoludním. Popoludní už absolvovali tréning ženy a podvečer muži. "Ženám ešte počasie vcelku žičilo, ale muži v dôsledku silnej hmly nestrieľali,“ informoval vedúci biatlonovej časti slovenskej výpravy Pavel Kobela. V nedeľu čakajú biatlonistov ďalšie tréningy. Na svoje pretekárske trate v Roza Chutore sa ešte nedostanú pre ich úpravu zjazdári a akrobatické lyžiarky. Až do 5. februára bude na suchu trénovať aj sánkar Jozef Ninis, ktorého čaká zo šestice Slovákov v areáli Sanki súťaž ako prvého. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies