Biatlonistka Kuzminová zabojuje v Kontiolahti s Fialkovými a triom mužov

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 17:29 • 2 min
Biatlonistka Kuzminová zabojuje v Kontiolahti s Fialkovými a triom mužov

BANSKÁ BYSTRICA - Anastasia Kuzminová, sestry Paulína a Ivona Fialkové, Matej Kazár, Martin Otčenáš a Tomáš Hasilla tvoria káder reprezentantov Slovenska na predposledné 9. podujatie zarátané do Svetového pohára 2016/2017 biatlonistov. Uskutoční sa 10. - 12. marca vo fínskom Kontiolahti.

slovakia

left justify in out

Nomináciu priniesol web Biatlon-Info.sk. Kontiolahti je náhradným dejiskom za ruský Ťumeň. Derniéra seriálu príde na rad 17. - 19. marca v nórskom Osle-Holmenkollene.

Kuzminová po opätovných zdravotných problémoch spred mesiaca vynechala minulotýždňové kolo SP v Pjongčangu v Kórejskej republike a pripravovala sa v Tatrách, ako oznámila na facebooku. Tridsaťdvaročná rodáčka z Ťumeňa bola na februárových MS v rakúskom Hochfilzene nádejne ôsma v šprinte, následne skončila trinásta v stíhačke, vytrvalostné preteky vynechala a musela sa uspokojiť s dvadsiatou druhou pozíciou v "mass-štarte".

 

Z doterajších ôsmich podujatí SP štartovala dvojnásobná zlatá medailistka zo ZOH Kuzminová iba v slovinskej Pokljuke, nemeckom Ruhpoldingu a na spomenutých majstrovstvách sveta. Maximom zatiaľ pre ňu v rámci návratovej sezóny po materskej prestávke je šieste miesto z rýchlostných pretekov v Pokljuke.

Už v stredu sa v estónskom Otepää začne 8. kolo "druholigového" IBU Cupu, potrvá do nedele. Zo SR sa predstavia Michal Šima, Michal Kubaliak, Ondrej Kosztolányi, Šimon Bartko, Terézia Poliaková a Alžbeta Majdišová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona