Biatlonistka Domračevová tretí raz zlatá, Kuzminová na 27. mieste

NETKY.SK • 17 Február 2014, 16:56 • 2 min
Biatlonistka Domračevová tretí raz zlatá, Kuzminová na 27. mieste

ČERVENÁ POĽANA - XXII. zimné olympijské hry v Soči - biatlonové preteky žien s hromadným štartom na 12,5 km.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bieloruská biatlonistka Daria Domračevová skompletizovala zlatý hetrik na zimných olympijských hrách v Soči. Domračevová po víťazstvách v stíhacích a vytrvalostných pretekoch dominovala v komplexe Laura v Červenej Poľane aj v pondelkových pretekoch s hromadným štartom na 12,5 km. Domračevová zaváhala v celej súťaži iba jediný raz na strelnici a zvíťazila s náskokom 20,2 s pred Češkou Gabrielou Soukalovou. Bronzovú medailu si skvelým finišom vybojovala Nórka Tiril Eckhoffová, ktorá o sekundu predstihla Nemku Evie Sachenbacherovú-Stehleovú.

 

Dvadsaťsedemročná rodáčka z Minska Domračevová opäť potvrdila, že formu načasovala na vrchol sezóny vynikajúco. S výnimkou deviateho miesta v úvodnom šprinte v ostatných troch pretekoch individuálneho programu žien bola zverenka nemeckého trénera Klausa Sieberta ostatné dni suverénna a s troma zlatými medailami je zatiaľ najúspešnejšou účastníčkou ZOH v Soči. 

 

Jediná slovenská zástupkyňa Anastasia Kuzminová v konkurencii 30 pretekárok obsadila 27. miesto s odstupom 3:24,7 min, keď celkovo päťkrát minula na strelnici niektorý z terčov. Zlatá medailistka z rýchlostných pretekov Kuzminová je jedinou biatlonistkou, ktorá v Soči okrem skvelej Domračevovej vystúpila na najvyšší stupienok. Biatlonistky ukončili individuálnu časť svojho vystúpenia na ZOH 2014 a na programe už budú mať len miešané štafety (19. 2.) a klasické ženské štafety (21. 2.).  

Biatlonistky ukončili individuálnu časť svojho vystúpenia na ZOH 2014 a na programe už budú mať len miešané štafety a klasické štafety. 


Kuzminová so štartovým číslom jeden rozbehla dobre svoje posledné individuálne vystúpenie v Červenej Poľane, keď prvú streľbu v ľahu zvládla bez zaváhania a zaradila sa na prvú priečku. V druhej "ležke" však zverenka Juraja Sanitru dvakrát netrafila a s dvoma trestnými okruhmi s minútou navyše klesla až na 25. priečku. V tretej streľbe, prvej v stoji, minula 29-ročná Kuzminová ďalšie dva terčíky a to bolo z hľadiska jej ambícií rozhodujúce. Dve a pol minúty za líderkou Domračevovou a priebežné 29. miesto jej už nedávali šancu na dobrý výsledok. Posledná streľba, ešte jeden minutý terč, a rýchly beh do cieľa znamenal posun na celkovú 27. priečku. V pretekoch s hromadným štartom malo právo účasti iba 15 najlepších pretekárok zo Svetového pohára plus ďalších pätnásť podľa aktuálnych výsledkov na ZOH v Soči. Preto sa zo Sloveniek v pondelok predstavila iba Kuzminová. 

"Som dosť nachladnutá, dnes to boli veľmi náročné preteky. Navyše som pri rozjazdení pred súťažou spadla na chrbát, ale na výsledok pretekov to nemalo vplyv. Verím, že budem zdravotne poriadku a nastúpim aspoň na preteky miešaných štafiet. V súťaži s hromadným štartom som chcela zabojovať, snažila som sa zo všetkých síl. Na začiatku sa mi to aj darilo, držala som sa vpredu s Domračevovou. Po druhej streľbe som však musela absolvovať dve trestné kolá. Taký je šport. Myslím si, že je pekné získať aj jednu zlatú medailu na olympijských hrách," komentovala Anastasia Kuzminová pre RTVS. 

Výsledky - biatlon - ženy: 

Preteky na 12,5 km s hromadným štartom: 1. Daria Domračevová (Biel.) 35:25,6 min (1 tr. okr.), 2. Gabriela Soukalová (ČR) +20,2 s (1), 3. Tiril Eckhoffová (Nór.) +27,3 (1), 4. Evi Sachenbacherová-Stehleová (Nem.) +28,3 (0), 5. Teja Gregorinová (Slovin.) +39,4 (0), 6. Monika Hojniszová (Poľ.) +54,9 (0), 7. Kaisa Mäkäräinenová (Fín.) +1:01,5 min (2), 8. Olena Pidgrušná (Ukr.) +1:11,5 (0),... 27. Anastasia Kuzminová (SR) +3:24,7 (5) 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies