Biatlonista Björndalen podporil kandidatúru Osla: Môžeme si to dovoliť

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 18:40 • 2 min
Biatlonista Björndalen podporil kandidatúru Osla: Môžeme si to dovoliť

OSLO - Nórsky biatlonista Ole Einar Björndalen nepochybuje o tom, že jeho krajina si môže dovoliť hostiť zimné olympijské hry v roku 2022.

slovakia

left justify in out

"Nemyslím si, že ak zaplatíme x miliárd korún na zimnú olympiádu, zhoršia sa životné podmienky priemerného nórskeho obyvateľa. Myslím si, že to bude mať veľa pozitívnych účinkov. Je dôležité posilniť zdravie v Nórsku, máme príliš málo športových zariadení," citovala ho agentúra dpa.
     

Štyridsaťročný Björndalen ďalej povedal, že podľa jeho názoru "nebude fér", ak sa Nórsko iba zúčastní a nebude organizovať olympijské hry. "Môže to byť výborná a zábavná akcia, aj keď na ňu neminieme toľko, ako niektoré iné krajiny." Nórsko už hostilo OH v roku 1952 v Osle a ZOH 1994 v Lillehammeri.
     

Björndalen na posledných ZOH v Soči získal ďalšie dva triumfy a s celkovo ôsmymi zlatými, štyrmi striebornými a jednou bronzovou medailou sa stal najdekorovanejším športovcom na zimných hrách v histórii.
     

Oslo je jedným zo štyroch miest, ktoré sa uchádzajú o usporiadanie ZOH 2022, ale ešte nemá istú podporu vlády. V hre sú aj ukrajinský Ľvov, kazašské Almaty a Peking.
     

Záujem mali aj ďalšie mestá, no postupne svoje kandidatúry odhlásili. Naposledy sa tak rozhodol urobiť poľský Krakov po neúspešnom referende v meste, v ktorom sa vyslovili proti vyše dve tretiny z hlasujúcich. Jeho kandidatúra počítala s usporiadaním alpských disciplín v Jasnej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies