Biatlon: Preteky mužov s hromadným štartom presunuli na utorok

NETKY.SK • 17 Február 2014, 12:11 • 2 min
Biatlon: Preteky mužov s hromadným štartom presunuli na utorok

GORKIJ 17. februára (SITA) - Hmla naďalej komplikuje život biatlonistom a súťaž mužov s hromadným štartom na 15 km na zimných olympijských hrách v Soči nemôžu začať ani v pondelok.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Organizátori po dohode s Medzinárodnou biatlonovou úniou (IBU) a Medzinárodným olympijským výborom (MOV) presunuli preteky na utorok. Hmla, ktorá nepustila pretekárov vrátane Mateja Kazára na trať v komplexe Laura na Červenej Poľane už v nedeľu večer, neustúpila ani počas noci a pondelkového predpoludnia. Najskôr sa malo súťažiť o 7.00 SEČ (10.00 h miestneho času), potom o 12.30 SEČ (15.30). Po prehliadke tratí a vzhľadom na hmlu sa organizátori rozhodli pondelkový mužský program definitívne zrušiť.

Hmla je na svahoch Červenej Poľany v nadmorských výškach nad 700 m. Biatlonový komplex Laura sa nachádza vo výške 1450 m. Okrem hmly robí momentálne organizátorom problém aj udržať trate v požadovanej kvalite, v pondelok na nich zakázali trénovať. 

V pondelok by sa ešte mali uskutočniť aj ženské preteky s hromadným štartom, tie by sa mali začať podľa pôvodného programu o 19.00 h miestneho času (16.00 SEČ). O osude pretekov, do ktorých nastúpi s číslom jeden Anastasia Kuzminová, sa rozhodne o 13.00 SEČ. V tom čase by mal byť známy aj nový termín pre mužskú súťaž. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona