Biatlon: Nemka Sachenbacherová neprešla dopingovou kontrolou

NETKY.SK • 21 Február 2014, 13:20 • 2 min
Biatlon: Nemka Sachenbacherová neprešla dopingovou kontrolou

SOČI - Ide o prvý prípad dopingu v Soči.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nemecká biatlonistka Evi Sachenbacherová-Stehleová mala údajne podozrivý test a postarala sa o prvý dopingový škandál na zimných olympijských hrách v Soči. S odvolaním sa na agentúru DPA o tom informuje server Inside the Games. Oficiálne zdroje zatiaľ o prípade mlčia, Nemecký olympijský športový zväz (DOSB) zatiaľ len potvrdil, že dostal informáciu o podozrivom náleze, ktorého výsledky sa odchyľujú od štandardov. Podľa správ by však malo ísť práve o Sachenbacherovú-Stehleovú. 
Medzinárodný olympijský výbor (MOV) informoval DOSB o tom, že jeden člen výpravy neprešiel dopingovou kontrolou vo štvrtok o 21.30 miestneho času. V piatok má prísť k analýze B-vzorky, po ktorej by sa malo začať disciplinárne konanie. Informáciu zverejnil DOSB na svojom konte na sociálnej sieti Twitter. Až po analýze B-vzorky sa bude môcť hovoriť o pozitívnom dopingovom prípade. Až do ukončenia vyšetrovania neposkytne žiadna zo strán ďalšie stanovisko. "Nie sme v pozícii, aby sme komentovali tento prípad. Máme striktnú procedúru a budeme sa držať platných pravidieť. Komentovať situáciu budeme až po ukončení vyšetrovania a prijatí rozhodnutia," povedala hovorkyňa MOV Emmanuelle Moreauová. 

Sachenbacherová-Stehleová bola nedávno ešte klasická bežkyňa, ale rozhodla sa pre biatlon. V Soči 2014 skončila štvrtá v pretekoch na 12,5 km s hromadným štartom a v miešaných štafetách. Ak sa bude poradie meniť, v miešaných štafetách sa Slováci posunú na 5. miesto. Tridsaťtriročná Nemka získala na ZOH zlaté medaily v štafetách v Salt Lake City 2002 a tímovom šprinte vo Vancouveri 2010. K nimi pridala ďalšie tri strieborné kovy. Už v Turíne 2006 jej na päť dní zastavili činnosť, keďže mala zvýšenú hladinu hemoglobínu. Podľa Medzinárodnej lyžiarskej federácie to však bolo zo zdravotných dôvodov. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies