Biatlon: Kazár sa kvalifikoval do pretekov s hromadným štartom

NETKY.SK • 14 Február 2014, 09:59 • 2 min
Biatlon: Kazár sa kvalifikoval do pretekov s hromadným štartom

SOČI - Slovenský biatlonista Matej Kazár sa na základe výsledkov v doterajších troch individuálnych súťažiach v areáli Laura kvalifikoval do nedeľňajších pretekov na 15 km s hromadným štartom na zimných olympijských hrách v Soči.

slovakia

left justify in out

V tridsaťčlennom štartovom poli bude osem medailistov zo ZOH 2014, k nim pribudne deväť pretekárov z elitnej pätnástky Svetového pohára nekvalifikovaných na základe prvého kritéria a ďalších trinásť podľa výsledkov v komplexe Laura.

"Mám radosť, že som sa kvalifikoval. Už pred rokom to bolo na majstrovstvách sveta veľmi tesné. V pretekoch s hromadným štartom som ešte nebežal ani vo Svetovom pohári, absolvoval som ich iba doma. Celkom sa mi táto disciplína pozdáva,“ uviedol Kazár, ktorý bude v nedeľu štartovať z 27. miesta v poslednom z troch desaťčlenných radov. 

Tridsaťročný biatlonista si definitívu vybojoval vo štvrtkových vytrvalostných pretekoch na 20 km, v ktorých obsadil 19. miesto s odstupom 2:25,2 min za víťazným Martinom Fourcadom z Francúzska. Na oboch stojkách mal nulu, na ležkách netrafil dokopy dva terče. Ak by bol stopercentný, mohol útočiť na medailu. "Som spokojný. S dvoma trestnými minútami sa dá bojovať o dobrý výsledok. Snažil som sa o dobrú streľbu, na moje pomery mi to aj vyšlo. Som rád, že som vynuloval stojky, škoda ležiek. S jednou chybou by som bol v desiatke, s nijakou ešte vyššie," uviedol Kazár. 

V Soči sa neustále zlepšuje. V šprinte skončil na 37. priečke, v "stíhačke" bol 23. Sú to jeho najlepšie umiestnenia pod piatimi kruhmi v kariére. Vo štvrtok potvrdil, že z bežeckej stránky je veľmi dobre pripravený. "Snažil som sa bežať s rozumom. Dvadsiatka je naša najdlhšia disciplína, trať bola skutočne ťažká. Tvrdo som drel," priznal. 

V Soči i v horách Červenej Poľany panuje v týchto dňoch teplé počasie. Počas dňa teploty vystúpia aj nad desať stupňov. Organizátori udržujú trate v dobrom stave aj vďaka špeciálnej látke - sneh je potom tuhší a netopí sa rýchlo. "Na niektorých miestach jej asi dali oveľa menej, lebo sme sa prebárali. Niektorí pretekári v zjazdoch brzdili, ja som sa spúšťal, čo to dalo," dodal Matej Kazár. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies