BIATLON-IBU CUP: Ruský triumf medzi ženami

NETKY.SK • 8 Február 2014, 15:04 • 2 min
BIATLON-IBU CUP: Ruský triumf medzi ženami

BREZNO/OSRBLIE - 7. kolo IBU Cupu v biatlone v Brezne-Osrblí - rýchlostné preteky žien na 7,5 km.

slovakia

left justify in out

V sobotňajších rýchlostných pretekoch žien na 7,5 km v rámci 7. kola biatlonového IBU Cupu v Brezne-Osrblí sa z prvých dvoch miest vo výsledkovej listine tešili ruské reprezentantky. Zvíťazila Oľga Podčufarovová o 9,5 s pred Anastasiou Zagorujkovou. Víťazka predviedla čistú streľbu, druhá v poradí mala jeden chybný výstrel. Tretiu priečku si vybojovala Francúzka Enora Latuilliereová (+13,9). Zo šiestich slovenských reprezentantiek si najlepšie počínala Ivona Fialková, ktorá obsadila 32. priečku. Mladšia sestra olympioničky Paulíny Fialkovej urobila tri chyby na strelnici (jednu v ľahu, dve v stoji), ale napriek tomu si vybojovala 9 bodov do hodnotenia IBU Cupu. "Škoda tej poslednej stojky. Posledná rana musela byť tesnučko vedľa, bola som si istá, že padne. Snažila som sa dať potom všetko do behu. Myslím si, že bežecká forma prišla včas. Teraz ma čakajú juniorské majstrovstvá sveta v USA, na ktoré sa chcem dobre pripraviť," povedala v cieli 19-ročná Ivona Fialková. V hodnotení rýchlostných pretekov v IBU Cupe patrí I. Fialkovej 66. pozícia, na čele je Nemka Kathrin Langová.

Ďalšie Slovenky v šprinte v Osrblí sa už nezmestili do bodovanej štyridsiatky. Lucia Šimová skončila na 45. mieste, Natália Prekopová bola 49., Alžbeta Majdišová 57., Andreu Hôrčikovú klasifikovali na 59. pozícii a Janka Maráková obsadila 65. miesto. Preteky dokončilo 67 biatlonistiek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies