Biatlon: Gereková spokojná s behom, streľba jej nevyšla

NETKY.SK • 19 Február 2014, 19:17 • 2 min
Biatlon: Gereková spokojná s behom, streľba jej nevyšla

ČERVENÁ POĽANA - Slovenské kvarteto v zložení Janka Gereková, Anastasia Kuzminová, Pavol Hurajt, Matej Kazár v miešaných štafetách biatlonistov na XXII. na zimných olympijských hrách v Soči obsadilo po veľmi dobrom kolektívnom výkone šieste miesto.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zlý výkon nepredviedol ani jeden z nich - Gereková napriek nepresvedčivej streľbe zabojovala v bežeckej časti, Kuzminová prekonala sama seba a napriek chorobe patrila medzi najlepšie ženy, Hurajt počas svojho úseku držal krok s nemeckým pretekárom Böhmom a Kazár síce v jednej zo zákrut padol, no do posledných chvíľ súperil s Rusom Šipulinom o piatu priečku.

"Nebol to jeden z mojich najšťastnejšie rozbehnutých prvých úsekov, ale nebolo to až také zlé. Veľa času som stratila na strelnici pri dobíjaní. Dokonca sa mi zdá, že som použila najviac náhradných nábojov z prvého úseku. Snažila som sa to dobehnúť na trati a tam mi to celkom šlo. Mala som super pripravené lyže. Aspoň časť stratených sekúnd na strelnici som dobehla na trati. Trochu mi stvrdli nohy na prvom kopci, takže zjazd bol ťažší. Bežecky som sa však cítila dobre. Trati pomohlo včerajšie sneženie a aj to, že primrzlo. Je oveľa lepšie pripravená a organizátori ju nemuseli soliť,“ povedala po pretekoch Jana Gereková. 

Pavol Hurajt sa medzi novinárov vybral až po finiši Mateja Kazára, ktorý len o tri desatiny sekundy prehral duel s Kuzminovej bratom Antonom Šipulinom o konečnú piatu priečku."So šiestym miestom môžeme byť spokojní. Chýbali centimetre, aby sme porazili Rusov a získali veľmi cenný skalp. Zdolali sme však Francúzov, takže dnes to bol veľmi dobrý výkon každého člena štafety. Podmienky boli ideálne. Ešte máme nejaký deň na doladenie a v štafete skúsim niečo vymyslieť. Sily ešte sú,“ prezradil 36-ročný skúsený biatlonista. 

Hurajt priblížil aj svoj výkon v mixštafete. "Od začiatku som sa držal s Nemcom. ´Ležka´ bola bezproblémová a odišiel som zo strelnice ešte pred ním. Na ´stojke´ som trochu zaváhal a musel som dvakrát dobíjať." Bronzový medailista v pretekoch s hromadným štartom zo ZOH 2010 ešte dodal: "Až na záver olympijských hier som sa zlepšil bežecky, čo je pozitívum. V rýchlostných pretekoch to bolo skvelé po streleckej stránke, ale keď sme sa pred súťažami snažili vylepšiť formu kontrolnými pretekmi, tam došlo k väčšej únave a to bol trochu problém."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies