Bianchiho rodina potvrdila poškodenie mozgu

NETKY.SK • 7 Október 2014, 19:12 • 2 min
Bianchiho rodina potvrdila poškodenie mozgu

JOKKAIČI - Francúzsky jazdec formuly 1 Jules Bianchi zo stajne Marussia je naďalej v kritickom, ale stabilnom stave. Jeho rodina v utorok potvrdila difúzne axonálne poškodenie mozgu, ktoré predstavuje závažné postihnutie mozgu, obvykle s ťažkými trvalými následkami.

slovakia

left justify in out

"Medicínsky personál v nemocnici poskytuje tú najlepšiu liečbu a starostlivosť a sme im vďační za všetko, čo urobili pre Julesa od nehody," uviedla podľa agentúry Reuters rodina. 

 

Dvadsaťpäťročný Francúz počas nedeľňajšej VC Japonska nešťastne narazil do žeriavu, ktorý odpratával monopost Nemca Adriana Sutila. Ten havaroval v nepríjemnej zákrute Dunlop krátko predtým, ako priestorom prechádzal Bianchi. Po havárii bol v bezvedomí, pre zlé počasie ho však nemohli transportovať do nemocnice helikoptérou, takže ho musela previezť sanitka s policajným sprievodom. Pri nehode utrpel vážne poranenia hlavy, v pätnásť kilometrov vzdialenej fakultnej nemocnici sa podrobil operácii.

 

VC Japonska pre Bianchiho haváriu ukončili deväť kôl pred koncom pretekov, ich víťazom sa stal Lewis Hamilton z Mercedesu.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies