Bianchiho otec: Julesov stav je zúfalý

NETKY.SK • 14 Október 2014, 15:06 • 2 min
Bianchiho otec: Julesov stav je zúfalý

SUZUKA - Francúzsky pilot F1 Jules Bianchi je deväť dní po havárii na VC Japonska naďalej v kritickom stave a bojuje o život. Jeho otec Philippe v rozhovore pre taliansky denník La Gazzetta dello Sport uviedol, že podľa lekárov je zázrak, že jeho syn stále žije.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný Francúz zo stajne Marussia počas podujatia na okruhu v Suzuke nešťastne narazil do žeriavu, ktorý odpratával monopost Nemca Adriana Sutila. Ten havaroval v nepríjemnej zákrute Dunlop krátko predtým, ako priestorom prechádzal Bianchi. Pri nehode utrpel vážne poranenia hlavy, závažné postihnutie mozgu a podrobil sa operácii.

 

 

"Situácia je zúfalá. Vždy, keď zvoní telefón vieme, že to môže byť správa z nemocnice, že Jules je mŕtvy. Ale spočiatku hovorili, že rozhodujúcich bude prvých 24 hodín. Máme za sebou aj dôležitých 72 hodín a sme stále s Julesom, ktorý bojuje. V najdôležitejšom kvalifikačnom kole svojho života uspeje. Nevzdá to, som o tom presvedčený," povedal pre talianske periodikum Bianchi senior.

 

Lekári mu povedali, že rovnakú haváriu, akú mal jeho syn, ešte nikto neprežil. "Jeho lekári mi povedali, že už teraz je to zázrak, pretože ešte nikto neprežil takú vážnu nehodu. Jeho tréner Andrea povedal, že ak to má zvládnuť jediná osoba, tak je to práve Jules," dodal Bianchi a o podmienkach v Jokkaiči povedal: "Prežívame nočnú moru ďaleko od domova. Keď sa bude mať Jules lepšie, tak ho prevezieme. Možno v Tokiu to bude o čosi jednoduchšie. Ale kto vie, kedy sa tak udeje. Nemáme žiadne istoty, musíme len čakať. Tunajší ľudia si skvelí, ale nehovoria po anglicky."

 

Zranený pilot má podporu aj svojich kolegov. Tí sa spolu s prezidentom Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) Jeanom Todtom a šéfom F1 Berniem Ecclestonem krátko pred štartom nedeľňajšej VC Ruska na okruhu v Soči postavili za slogan "Jules, máš našu spoločnú podporu" a zapózovali fotografom. Gesto ocenil aj Bianchi senior. "Ďakujeme všetkým za podporu, aj pilotom F1. Veľa z nich nás kontaktovalo, písali mi. Alonso, Vergne, Massa ako aj Hamilton. Ozvali sa aj Rossi a Marquez z Moto GP. Veríme, že všetku tú lásku a energiu Jules cíti a pomôže mu," dodal Bianchiho otec.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona