Bianchi nedostal pokyn nespomaliť, bráni sa Marussia

NETKY.SK • 15 Október 2014, 12:16 • 2 min
Bianchi nedostal pokyn nespomaliť, bráni sa Marussia

SUZUKA - Tím formuly 1 Marussia sa rázne ohradil proti obvineniam, že svojmu jazdcovi Julesovi Bianchimu nariadil ignorovať výstražné žlté vlajky bezprostredne pred jeho haváriou na Veľkej cene Japonska.

slovakia

left justify in out

Francúz v 44. kole narazil na okruhu v Suzuke po šmyku v siedmej zákrute Dunlop bokom do mobilného žeriavu, ktorý odpratával monopost iného jazdca Adriana Sutila. Ten mal nehodu na tom istom mieste niekoľko minút pred incidentom Bianchiho.

 

V médiách sa objavili správy o tom, že Bianchi dostal z boxov pokyn, aby pasážou išiel na plný plyn bez ohľadu na žlté vlajky. "V čase, keď jazdec leží v kritickom stave v nemocnici a celý tím myslí len na jeho zdravie a na podporu jeho rodiny, je pre Marussiu skľučujúce, že musí odpovedať na takéto nechutné a absolútne nepresné dohady týkajúce sa Julesovej havárie," reagoval tím. 

 

Marussia potvrdila, že podľa záznamov z telemetrie Bianchiho monopostu pilot pred miestom nehody spomalil. Získané údaje posunuli Medzinárodnej automobilovej federácii (FIA) a riaditeľovi pre preteky F1 Charliemu Whitingovi. 

 

Bianchiho stav sa ani deväť dní po nehode nezmenil. Pri pacientovi sa striedajú jeho rodičia a blízki. Otec Philippe priznal, že žijú v strachu z najhoršieho. "Po každom zazvonení telefónu sa bojíme, aby to nebola správa z nemocnice o jeho smrti. Lekári vravia o zázraku, že niečo také prežil, ale Jules to nevzdáva. Lepšie dni sa striedajú s horšími. Lekári sú ale skúpi na slovo. Škody napáchané úderom do hlavy sú veľké, ďalší vývoj nevedia odhadnúť," uviedol Philippe Bianchi pre Gazzettu dello Sport. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies