Bhupáthí a Hewitt zakladateľmi novej zimnej súťaže tímov

NETKY.SK • 28 Január 2014, 17:06 • 2 min
Bhupáthí a Hewitt zakladateľmi novej zimnej súťaže tímov

BOMBAJ - Od 28. novembra do 20. decembra pribudne do tenisového kalendára na rok 2014 nová súťaž tímov pod názvom International Premier Tennis League. Spoluzakladateľom je indický deblový špecialista Maheš Bhupáthí, s propagovaním mu pomáha austrálsky bývalý líder svetového rebríčka Lleyton Hewitt. Informáciu priniesol web The Economic Times.

slovakia

left justify in out

Už známymi dejiskami sú Singapur, Kuala Lumpur, Bangkok a Bombaj, posledné piate miesto konania oznámia neskôr, bude v stredovýchodnej Ázii. Bhupáthí povedal, že podrobnosti zverejnia dodatočne. Predznamenal však platový strop 10 miliónov dolárov a dolnú hranicu 4 milióny USD. Každé družstvo bude pozostávať zo šiestich až desiatich členov.

Bhupáthí vysvetlil, že na jeden set so systémom "no ad" a prípadným tajbrejkom už za stavu 5:5 sa bude konať dvojhra mužov, dvojhra žien, štvorhra mužov, miešaná štvorhra a dvojhra legiend. O víťazovi pritom rozhodne počet gemov, nie bodov. Podobne sa ráta v americkej letnej profesionálnej Svetovej lige tímov (WTT).

"Veľa hráčov už prejavilo záujem, čo nás veru teší. Som presvedčený, že keď čoskoro oznámime kádre, odznejú aj zvučné mená," povedal Hewitt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona