Bezvýsledné pátranie po malajzijskom lietadle naruší tropický cyklón

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 07:24 • 2 min
Bezvýsledné pátranie po malajzijskom lietadle naruší tropický cyklón

PERTH - Letecké pátranie po nezvestnom malajzijskom lietadle vo vodách Indického oceánu budú musieť v utorok prerušiť pre tropický cyklón Jack blížiaci sa od severu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nevzlietne tak síce desať lietadiel, no rovnaký počet lodí bude na hladine oceánu po zmiznutom stroji aj naďalej pátrať. Šance na jeho nájdenie sa však stále znižujú, keďže aj americká robotická ponorka za takmer šesť dní nenašla po ňom žiadne stopy. Miniponorka Bluefin-21 už zmonitorovala desiatky štvorcových dna v oblasti, kde minulý týždeň zachytili signály, ktoré by mohli pochádzať z čiernych skriniek stroja. Jej misia by sa mala ukončiť v stredu. Reálne tak hrozí, že jedna z najnákladnejších pátracích misií v histórii letectva, ktorá za účasti 20 krajín trvá už viac ako 40 dní, sa skončí bezvýsledne a osud lietadla a desiatok ľudí zostane neznámy.

 

Medzinárodným záchranárskym tímom sa napriek rozsiahlej pátracej akcii doteraz nepodarilo nájsť ani jedinú trosku pochádzajúcu z havarovaného Boeingu 777. Stroj s 239 osobami zmizol 8. marca za dodnes neobjasnených okolností počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Napriek znefunkčneným komunikačným zariadeniam vyšetrovatelia oznámili, že lietadlo sa nad Juhočínskym morom otočilo a zamierilo nad Indický oceán, kde sa teraz pokúšajú nájsť jeho trosky. Operácia prebieha 4,5 kilometra pod hladinu oceánu vo vzdialenosti približne 2000 kilometrov západne od austrálskeho pobrežia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona