Bezprávie v Dubaji: Brita uväznili za úplnú hlúposť, nemôže sa ani brániť na súde

NETKY.SK • 10 Október 2017, 06:00 • 2 min
Bezprávie v Dubaji: Brita uväznili za úplnú hlúposť, nemôže sa ani brániť na súde

DUBAJ – Mladý Brit sa počas cesty do Afganistanu zastavil v Dubaji na celodenný výlet a v tom momente vstúpil „ do pekla.“

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný Jamie Harron z Stirlingu môže stráviť vo väzení až tri roky za pitie alkoholu a "verejnú neslušnosť." Previnil sa tým, že chcel zabrániť nepríjemnosti v bare.

 

V osudný deň bol s kamarátmi v Rock Bottom Bare, kde si dali nejaké drinky. Zrazu sa k nim neopatrne približoval neznámy muž a hrozilo, že do nich vrazí a rozleje im poháre. Jamie sa preto opatrne dotkol jeho boku, aby ho upozornil a zabránil mu v náraze.

 

FOTO Selfie v Saudskej Arábii rozpútala rozhorčenie: Čo miestnych tak rozzúrilo?

 

To však Arabi pochopili ako obťažovanie a prejav homosexuality, ktorá je tam prísne trestaná. Po Jamieho do baru prišlo niekoľko policajtov a odviedli ho do väzenia, bez nejakého vysvetlenia. Až neskôr sa dozvedel, čo „hrozné“ spáchal.

 

img

Jamie Harron

Foto: Facebook, Instagram

 

Jamie už vynaložil viac ako 32 000 libier na náklady a právne poplatky. Domáhať sa práva tu však nie je jednoduché. Jeho názor prakticky nikoho nezaujíma (tak ako názor akejkoľvek ženy).

 

"Som naozaj prekvapený, že to zašlo tak ďaleko. Mám svedkov, ktorí chcú svedčiť na súde v môj prospech, dokonca aj vyhadzovač v bare! Nemôžem uveriť, že čelím týmto obvineniam, pričom som dodržiaval ich zákony,“ zdôveril sa Jamie.

 

Napriek tomu, že v prísne moslimskej krajine je zakázané piť alkohol, existujú licencované miesta, kde si turisti vypiť môžu.

 

"Kultúrny sprostredkovateľ" z Pakistanu vysvetlil znásilnenie Poľky. Po týchto slovách si budete trieskať hlavu o stenu!

 

"Teraz je možné, že budem definitívne uväznený za to, že som sa nezúčastnil na súdnom pojednávaní. Ale ja ani môj právnik sme o tom neboli informovaní. Čakal som na ten súd mesiace, tak prečo by som tam len tak neprišiel?“ sťažuje sa Brit a tvrdí, že vyšetrovanie prebieha tajne bez jeho účasti.

 

Vo väzení býva na cele s ďalšími ôsmimi mužmi, s ktorými sa delí o jeden matrac. Hygiena je tam príšerná, nemá možnosť si ani len umyť zuby, píše Ladbible.   

 

Toto je ďalší príklad toho, ako sú turisti v Dubaji zraniteľní. Počas leta dostali úrady vlnu nových prípadov uväznenia britských štátnych príslušníkov v Dubaji.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona