Bezplatné skibusy na Liptove využilo takmer 80 tisíc ľudí

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 12:34 • 2 min
Bezplatné skibusy na Liptove využilo takmer 80 tisíc ľudí

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Takmer 80 tisíc ľudí využilo počas tohtoročnej zimnej sezóny na Liptove možnosť bezplatnej prepravy skibusmi.

slovakia

left justify in out

Oproti minulému roku sa počet cestujúcich zvýšil o sedem percent. „Najviac klientov prepravili skibusy spájajúce Jasnú s Tatralandiou. Najvyšší medziročný nárast prepravených klientov mala linka medzi Jasnou a Liptovským Jánom, viac ako 28 percent. Okrem toho v čase svetového pohára posilnené linky prepravili do Jasnej ďalších takmer dvadsaťtisíc osôb,“ informovala dnes médiá prostredníctvom tlačovej správy manažérka pre komunikáciu a PR Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Region Liptov Katarína Šarafínová.


Organizácia štyri roky financuje bezplatnú prepravu autobusmi medzi atrakciami Liptova. „V tomto roku sme investovali do tejto služby takmer 120 tisíc eur zo štátnej dotácie pre oblastnú organizáciu,“ dodal predseda predstavenstva Ján Blcháč. Takmer štyri mesiace, od Vianoc do začiatku apríla, spájali linky strediská Jasnú Nízke Tatry, Malinô Brdo, Tatralandiu a Gino Paradise s mestami Liptovský Mikuláš, Ružomberok a obcami Liptovský Ján, Bešeňová a Lúčky. Skibusy jazdili medzi strediskami od ranných hodín až do večera.


Bezplatné autobusy plánujú prevádzkovať aj v ďalšej sezóne. „Poskytovanie bezplatnej prepravy je štandardom kvalitných destinácií, medzi ktoré Liptov patrí. Vďaka linke medzi Liptovským Jánom a Jasnou sme napríklad počas zimy významne pomohli hotelierom v Liptovskom Jáne zatraktívniť ich ponuku. Lyžiarske stredisko tam v zimnej sezóne totiž vôbec nebolo v prevádzke,“ doplnila riaditeľka OOCR Region Liptov Darina Bartková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies