Bezpilotné lietadlo zabilo v Jemene deviatich bojovníkov al-Káidy

NETKY.SK • 6 December 2014, 08:29 • 2 min
Bezpilotné lietadlo zabilo v Jemene deviatich bojovníkov al-Káidy

SANÁ - Deviati militanti al-Káidy zahynuli v južnom Jemene pri predpokladanom útoku amerického bezpilotného lietadla, ku ktorému došlo v rámci pátrania po americkom rukojemníkovi. Informoval o tom dnes jemenský bezpečnostný predstaviteľ.

slovakia

left justify in out

Terčom útoku boli úkryty militantov v provincii Šabwa, uviedol podľa agentúry AP predstaviteľ pod podmienkou anonymity, pretože nemal oprávnenie poskytovať informácie novinárom.
      

V tej istej provincii minulý mesiac zabili pri nálete najmenej šiestich predpokladaných militantov. USA považujú jemenskú odnož al-Káidy - skupinu al-Káida na Arabskom polostrove (AQAP) - za najnebezpečnejšiu v rámci tejto teroristickej siete, keďže bola spojená s viacerými pokusmi o útoky na Spojené štáty.
      

Nový nálet v Jemene prišiel v čase pátrania po americkom fotoreportérovi Lukovi Somersovi, ktorého zadržiavajú militanti al-Káidy po tom, ako ho uniesli v jemenskej metropole Saná v septembri 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies