Bezpilotné lietadlo zabilo jedného z duchovných vodcov jemenskej al-Káidy

NETKY.SK • 5 Február 2015, 18:20 • 2 min
Bezpilotné lietadlo zabilo jedného z duchovných vodcov jemenskej al-Káidy

SANÁ - Pri útoku amerického bezpilotného lietadla na juhu Jemenu zahynuli štyria ľudia, vrátane duchovného vodcu Hárisa Nadárího, spájaného s jemenskou odnožou teroristickej siete al-Káida. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia, ktoré sa dnes objavilo na twitterovom účte jemenskej al-Káidy, bol Háris Nadárí jedným zo štyroch ľudí, ktorí 31. januára zahynuli pri útoku amerického bezpilotného lietadla v provincii Šabvá na juhovýchode Jemenu. 
     

Nadárí bol jednou z mála známych tvárí jemenskej al-Káidy a v januári sa do pozornosti širšej verejnosti dostal v súvislosti pochvalným vyjadrením na adresu islamistov, ktorí v parížskej redakcii francúzskeho satirického časopisu Charlie Hebdo zastrelili 12 ľudí.
     

Jemenská skupina patrí medzi najnebezpečnejšie a najaktívnejšie odnože teroristickej siete al-Káida. Jej predstavitelia ako jedni z mála pôvodne vyjadrili podporu extrémistickej organizácii Islamský štát (IS) v jej boji proti "medzinárodnému križiackemu ťaženiu". Neskôr však IS, ktorý dobyl rozsiahle územia v Iraku a Sýrii, za jeho rozpínavosť kritizovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies