Bezpilotné lietadlo OBSE sa stalo terčom elektronického útoku na Ukrajine

NETKY.SK • 5 November 2014, 06:50 • 2 min
Bezpilotné lietadlo OBSE sa stalo terčom elektronického útoku na Ukrajine

VIEDEŇ - Bezpilotné monitorovacie lietadlo Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) sa stalo terčom sofistikovaného elektronického útoku. S odvolaním sa na OBSE o tom dnes informovala agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

K zámernému elektronickému rušeniu stroja došlo v pondelok počas preletu nad oblasťou východnej Ukrajiny kontrolovanej proruskými separatistami. Ukrajinská armáda akúkoľvek zodpovednosť za útok poprela.
      

Podľa OBSE išlo o tretí závažný prípad narušovania činnosti jej bezpilotných lietadiel, ktoré monitorujú dodržiavanie prímeria nad východom Ukrajiny. Incidenty tohto druhu bránia plneniu tohto mandátu, uvádza sa vo vyhlásení pozorovateľskej misie OBSE na Ukrajine.
      

Bezpilotné lietadlo OBSE sa v nedeľu stalo terčom paľby a kyberútoku východne od mesta Mariupol. Viacerými dávkami munície naň zaútočila protilietadlová zbraň, umiestnená na civilnom nákladnom vozidle. Minulú stredu zasa neznámi útočníci zablokovali a vyradili z činnosti lokalizačný systém bezpilotného lietadla OBSE, a to taktiež v oblasti Mariupolu.
      

OBSE má na Ukrajine k dispozícii dva bezpilotné monitorovacie stroje, ale používa naraz vždy len jeden z nich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies