Bezpilotné lietadlá zabili v Afganistane desiatky militantov Islamského štátu

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 13:59 • 2 min
Bezpilotné lietadlá zabili v Afganistane desiatky militantov Islamského štátu

KÁBUL - Pri dvoch útokoch bezpilotných lietadiel, zameraných proti militantom lojálnym Islamskému štátu (IS), zahynulo dnes v Afganistane od 25 do 49 vzbúrencov.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z rôzniacich sa odhadov afganských a zahraničných predstaviteľov, o ktorých informovala agentúra Reuters. V Afganistane sa k džihádistickej skupine IS hlási čoraz viac militantov, čo z nich robí terč smrtiacich útokov amerických bezpilotných lietadiel, píše agentúra.

 

K novým náletom došlo v provincii Nangarhár na východe krajiny; ciele sa nachádzali v dedine Mamd Dara, kde sa vzbúreneckí bojovníci pravidelne schádzali, uviedol hovorca provinčného guvernéra. Zabitých podľa neho bolo 49 militantov. Zahraničný predstaviteľ v Afganistane, ktorý si neželal byť menovaný, však povedal, že bilancia zabitých sa podľa predpokladov blíži skôr k počtu 25.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona