Bezpilotné lietadlá zabili v Afganistane a Pakistane a najmenej 13 militantov

NETKY.SK • 7 December 2014, 10:22 • 2 min
Bezpilotné lietadlá zabili v Afganistane a Pakistane a najmenej 13 militantov

KÁBUL/ISLAMABAD - Najmenej deväť bojovníkov pakistanského Talibanu zahynulo pri útoku predpokladaného amerického bezpilotného lietadla vo východnom Afganistane, informovali dnes miestni predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Z Pakistanu medzitým prišli správy o ďalšom takomto nálete, pri ktorom zabili štyroch militantov.
      

K útoku v Afganistane došlo v sobotu popoludní v dedine v Šiltan v provincii Kunar neďaleko pakistanskej hranice. O život prišiel aj jeden veliteľ pakistanského Talibanu, uviedol podľa agentúry AP provinčný policajný náčelník. Misia NATO útok bezprostredne nepotvrdila.
      

Najmenej štyroch militantov zabili rakety vystrelené americkým bezpilotným lietadlom na dom, ktorý využívali v dedine Char Tangi v kmeňovej oblasti Severný Vaziristan na severozápade Pakistanu, uviedli pakistanské armádne zdroje.
      

Dnešný útok potvrdilo šesť armádnych predstaviteľov a traja z nich povedali, že medzi mŕtvymi je aj príslušník al-Káidy. Podľa ich slov pôsobil v Afganistane i Pakistane a volal sa Umar Farúk, informovala agentúra Reuters.
      

K útoku došlo deň po tom, ako pakistanskí vojaci zabili popredného veliteľa al-Káidy Adnána Šukrídžumu, na ktorého USA vypísali odmenu päť miliónov dolárov v súvislosti s obvineniami z prípravy bombových útokov v newyorskom metre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies